JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

To ganger i året kjører Amir 6.000 kilometer for å ta vare på medlemmer

I desember besøkte Amir Mayani 54 arbeidsplasser på 19 dager. Å være borte fra familien er det verste med turen.
SJÅFØREN: – Jeg elsker å kjøre bil. Det kommer godt med for føret har vært tøft med glatte veier og kolonnekjøring, sier Amir Mayani.

SJÅFØREN: – Jeg elsker å kjøre bil. Det kommer godt med for føret har vært tøft med glatte veier og kolonnekjøring, sier Amir Mayani.

Privat

katharina@lomedia.no

I hele desember har lederen for Fagforeningen for Luftfart og Reiseliv (FLR) besøkt ansatte på 54 reisebyråer og flyplasser fra Kristiansand i sør til Lofoten og Harstad i nord.

– Noen steder har medlemmene masse spørsmål om alt fra turnus og fagbrev til overtid og arbeidsmiljø. Da tar besøkene flere timer. Andre plasser er vi bare innom i 20 minutter, sier Mayani.

For å komme seg fra sted til sted, har Mayani kjørt sin sølvgrå BMW. Til sammen har han tilbakelagt 6.000 kilometer på 19 dager.

64 nye medlemmer

Han kaller det ikke en vervetur. Men i løpet av desember har FLR, en fagforening i Handel og Kontor, fått 64 nye medlemmer.

– Vi ønsker å være synlige på arbeidsplassene. Det er klart at aktivitet fører til nye medlemmer.

I dag har fagforeninga 1 950 medlemmer. Det er en økning på 600 medlemmer siden 2021, forteller han.

– Medlemmene er gjestfrie. Da vi kom til flyplassen i Mosjøen, begynte Thomas i Widerøe Ground Handling å lage lussekatter til oss. Det var gøy. Andre steder har de stekt vafler, sier han.

Mayani kommer heller ikke tomhendt. Til turen kjøpte han inn 110 twistposter. All sjokolade er delt ut.

Savnet familien og katta

Da HK-Nytt snakker med fagforeningslederen, kjører han gjennom Alvdal i Innlandet. Han forlot kona, tenåringssønnen og katta hjemme på St. Hanshaugen i Oslo 1. desember. Etter 19 dager er han snart hjemme igjen.

– Den største utfordringen er å være så lenge hjemmefra.

Når Mayani er på reise, jobber han i gjennomsnitt elleve timer hver dag. I løpet av desember hadde han bare en fridag.

– Da var jeg på hotellrommet hele dagen, bestilte mat fra Pizzabakeren og så på YouTube.

De siste seks årene har fagforeningslederen besøkt medlemmene sine to ganger i året. Neste gang han legger ut på landeveien er i juni 2024.

Aktuelt: Øker satsene for diett og kjøregodtgjørelse fra nyttår