FORNØYDE: Tone Cathrine Hartz og Jorunn Martinsen, hovedtillitsvalgte i Coop og Ica er er fornøyde med Konkurransetilynets avgjørelse.

FORNØYDE: Tone Cathrine Hartz og Jorunn Martinsen, hovedtillitsvalgte i Coop og Ica er er fornøyde med Konkurransetilynets avgjørelse.

Martin Guttormsen Slørdal

Tillitsvalgte fornøyd med Ica-salget

Både tillitsvalgte i Coop og Ica er glad for at Konkurransetilsynet sa ja til fusjonen.
05.03.2015
13:51
27.08.2015 20:00

Konkurransetilsynet ga sin godkjenning for Coop Norges oppkjøp av 550 Ica-butikker i Norge. Coop forplikter seg til å selge 93 butikker for å unngå at oppkjøpet svekker konkurransen i dagligvarehandelen. 43 dagligvarebutikker blir solgt til Bunnpris og 50 butikker til Norgesgruppen, heter det i pressemeldingen fra Konkurransetilsynet.

– Denne løsningen ivaretar den nasjonale konkurransen og forbrukernes interesser. Uten salg av butikker ville oppkjøpet ført til begrenset konkurranse i en rekke lokale markeder, og det ville også svekket konkurransen nasjonalt, sier konkurransedirektør Christine Meyer i pressemeldingen.

Selger flest Ica-butikker

Hovedtillitsvalgt for HK-medlemmene i Ica, Jorunn Martinsen, er glad for at det endelig skjer noe. Det har vært mye usikkerhet for de ansatte i Ica knyttet til Coops oppkjøp. Med denne løsningen regner hun med at de aller fleste vil beholde jobben.

Martinsen vet ikke nøyaktig hvilke butikker Coop Norge er forpliktet til å selge til Bunnpris og Norgesgruppen. Men ifølge Martinsen er det flest Ica-butikker, både franchise og egeneide.

– Det er også mulig at Coop-butikker skal selges, sier Martinsen.

Virksomhetsoverdragelser

Jorunn Martinsen sier at salgene av de 93 butikkene som Coop er forpliktet til, også er virksomhetsoverdragelser. Det betyr at de ansatte beholder lønns- og arbeidsvilkår fra sin tidligere arbeidsgiver. Den nye arbeidsgiveren blir også bundet av tariffavtalen som tidligere arbeidsgiver hadde.

– Det som er viktigst for meg er at de tariffavtalene vi har i dag blir videreført i de nye butikkene, sier Martinsen.

Jubel i Coop

Geir Inge Stokke, konstituert administrerende direktør i Coop Norge, uttalte i en pressemelding at oppkjøpet var en stor dag for dem som er glad i mat, nærbutikken sin og et godt utvalg av dagligvarer til lave priser. Tone Cathrine Hartz, hovedtillitsvalgt i Coop, er også glad for oppkjøpet.

– Dette er positivt for Coop og det styrker arbeidsplassen vår, sier Hartz.

Hartz forventer at de tillitsvalgte blir tatt med i salgsprosessene.

martin.slordal@lomedia.no

05.03.2015
13:51
27.08.2015 20:00

Mest lest