JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Martin Guttormsen Slørdal

Minneord

Til minne om Kari Nøst

24.11.2021
12:59
25.11.2021 08:09

Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at tidligere administrasjonssekretær i Handel og Kontor i Norge, Kari Nøst, hadde gått bort 14. november 2021, 72 år gammel.

Kari ble ansatt i forbundet 3. desember 1973 og hadde sin siste arbeidsdag 30. juni 2019.

I hele sin tid i HK i Norge jobbet hun med politisk ledelse i forbundet, og var sekretær for Arbeidsutvalget og Forbundsstyret. Hun har vært sekretær for fem forbundsledere. Da Kari gikk av med pensjon, sa hun at hun hadde gledet seg til å gå på jobb hver dag i de 46 årene hun var ansatt.

Før hun begynte i forbundet, arbeidet hun i offentlig sektor. Der lærte hun seg blant annet stenografi. Det var ikke få kolleger som var imponert når hun stenograferte fra møtene hvor hun var sekretær. Den kunnskapen kom godt med i møter med mange tillitsvalgte der innleggene i debattene kunne bli lange og heftige. Da var det viktig å få med i referatet hva som ble diskutert og hva det var enighet om.

Gjennom så mange år i forbundet, hadde Kari god oversikt over vedtak som ble fattet i besluttende organ. Det var flere som benyttet henne som oppslagsverk når de lurte på hva forbundet mente om forskjellige saker.

En annen god egenskap var hennes oversikt og kontroll under forbundets landsmøter. Hvilke forslag som var fremmet og hva vedtakene ble på landsmøtet, hadde hun full oversikt over før landsmøtesekretærene hadde protokollen klar.

Kari var ikke den som gjorde seg mest bemerket i forsamlinger. Men det vi husker er hennes mange rappe kommentarer og mye latter. Det var befriende og godt å kjenne på og ga alltid en god og fin stemning.

I forbindelse med avslutningen for Kari da hun ble pensjonist uttalte hun; «Nå begynner et nytt kapittel for meg, eller heter det «æra» etter så uhorvelig mange år?»

«Det blir en helt ny hverdag og ettersom livet består av mest hverdager, blir det vel et helt nytt liv da? Hvor heldig er ikke jeg! Jeg gleder meg til å ta fatt på hverdagene.»  

Hun sa også at hennes nye hverdager ville bli dager der hun kunne drikke noe godt, spise jordbær og se solen gå ned.

Nå har solen gått ned for en lojal, pliktoppfyllende og dyktig ansatt i forbundet. Kolleger, tillitsvalgte og medlemmer i forbundet minnes henne som en kjær kollega og god kamerat. Hennes gode vesen med kjappe kommentarer og glimt i øyet vil bli savnet.

 Vi lyser fred over Karis minne.

Christopher Beckham

forbundsleder 

24.11.2021
12:59
25.11.2021 08:09

Mye lest