JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
SVs forhandlingsleder Torgeir Knag Fylkesnes (SV).

SVs forhandlingsleder Torgeir Knag Fylkesnes (SV).

Jan-Erik Østlie

Strømprisen

SV og regjeringen er enige om ny strømstøtte for næringslivet. Sikrer også tiltak for utsatte grupper

SV og regjeringen er enige om strømstøtteordningen for næringslivet. Det settes av penger til nærbutikker i krise og bevilges mer til utsatte grupper.
24.10.2022
14:21
24.10.2022 14:21

Matsentralene sikres også 2 millioner kroner, opplyser partiene.

Hovedtemaet i forhandlingene har vært strømstøtteordningen for næringslivet, som regjeringspartiene presenterte sammen med LO og NHO i september.

Men en rekke andre tiltak har også fått penger gjennom enigheten.

Forhandlingsleder Torgeir Knag Fylkesnes i SV sier at høsten blir en stor test på om vi stiller opp for dem som sliter med utgiftene i krisetid.

– Nå sliter folk med strømregningene, da er det viktig at fellesskapet stiller opp på en skikkelig måte. Med denne avtalen sikres noen av de mest utsatte gruppene i samfunnet over 1,2 milliarder mer i strømstøtte, sier han.

Enigheten innebærer at flere får bostøtte, og at de får mer i strømstøtte helt fram til april neste år, opplyser SV.

– Vi gir i tillegg en håndsrekning til studentene inn mot vinteren, sier han.

Privatøkonomi: Håvard kutter i måltider for å få studielånet til å strekke til

Regjeringen har også sikret flertall for forslagene om å bevilge 7 milliarder kroner i støtte til Ukraina og for å styrke Forsvaret.

– I en mer urolig tid må vi stå sammen og ta vare på hverandre, og ha gode ordninger for de som får det ekstra trangt fremover, sier Aps Eigil Knutsen, som er leder av finanskomiteen på Stortinget.

Regjeringen går i enigheten sammen med SV om en ekstrabevilgning på 23 millioner kroner til nærbutikkene for å kompensere for høye strømpriser.

I forrige uke sendte en rekke nærbutikker ut et nødrop om at mange nærmet seg konkursens rand.

− Vi skal ha levende bygder i hele landet. Derfor trenger vi nærbutikkene. Forrige uke mottok våre stortingspolitikere et opprop fra over 70 lokalbutikker som slår alarm. Nå har vi fått på plass en håndsrekning til nærbutikkene for å kompensere for høye strømpriser, sier Geir Pollestad, finanspolitisk talsperson for Senterpartiet.

Matsentralen Norge får også 2 millioner i økt bevilgning i 2022.

Næringsministeren: – Noen vil ikke lykkes. Og sånn må det være

vaktsjef@ntb.no

24.10.2022
14:21
24.10.2022 14:21