HEDER OG ÆRE: Sture Arntzen satte enormt pris på å bli hedret med utmerkelsen «Pioneren». Forbundsleder Trine Lise Sundnes ga sin forgjenger mange gode ord fra et langt liv i fagbevegelsen.

HEDER OG ÆRE: Sture Arntzen satte enormt pris på å bli hedret med utmerkelsen «Pioneren». Forbundsleder Trine Lise Sundnes ga sin forgjenger mange gode ord fra et langt liv i fagbevegelsen.

Martin Guttormsen Slørdal

Sture Arntzen hedret med «Pioneren»

HKs tidligere forbundsleder mottok fagbevegelsens høythengende utmerkelse.
28.05.2018
14:43
28.05.2018 14:43

martin.slordal@lomedia.no

– Det er enormt å få «Pioneren». Det er en bekreftelse og anerkjennelse for den jobben jeg har gjort for fagbevegelsen, sier HKs tidligere forbundsleder, Sture Arntzen til HK-Nytt.

Han satt ved HK-roret fra 1994 til 2013.

Det var under HKs representantskapskapsmøte på Gardermoen i slutten av forrige uke at Sture Arntzen mottok fagbevegelsens høyeste utmerkelse. «Pioneren» kan gis til LO-medlemmer som har gjort en betydelig innsats for og i fagbevegelsen i minst 25 sammenhengende år.

LES OGSÅ: Rødt vil gi Rema 1000 arbeidsgiveransvar

Sture er mer enn tariffoppgjør

Det var forbundsleder Trine Lise Sundnes som overrakte Sture Arntzen utmerkelsen.

– Mange tenker på Sture i forbindelse med tariffoppgjør. Men engasjementet hans i fagbevegelsen er så bredt, sier hun til HK-Nytt.

I sin tale ramset Sundnes opp noe av bredden i sin forgjengers virke; fra hans kamp for å beholde lønnssatser og utvikle lønnssystemer i tariffavtalene, til å sette i gang kampanjer mot sexpress på arbeidsplassene lenge før #metoo så dagens lys og til Arntzens evne til å vise solidaritet utover landegrensene. Her trakk Sundsnes spesielt fram Sture Arntzens engasjement i Bosnia Herzegovina. Arntzen og HK har vært en sentral aktør for at HKs søsterforbund i landet, handelsforbundet STBiH, har kommet på fote igjen etter krigen på Balkan.

– Det er sånne forbundsledere vi vil ha, understreker Sundnes.

Rørt

Og det var en rørt Arntzen som mottok det synlige beviset på «Pioneren», en 25 centimeter kopi i bronse av statuen som står i Youngsbakken ved Folkets Hus i Oslo. Statuen er laget av kunstneren Per Palle Storm.

– Det er godt å tenke på at arbeidet jeg har gjort har betydd noe for mange mennesker, sier Sture Arntzen.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

28.05.2018
14:43
28.05.2018 14:43