JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

DEBATT:

Stans de brutale drapene på sivile i Israel og Palestina

Illustrasjonsbilde fra et israelsk sjekkpunkt på Vestbredden.

Illustrasjonsbilde fra et israelsk sjekkpunkt på Vestbredden.

Yngvil Mortensen

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til HK-Nytt på epost til hk-nytt@lomedia.no
Hamas' angrep er terrorisme av verste sort, skriver Handel og Kontors forbundsstyre. Forbundet frykter en humanitær krise i Gaza og ber om at Israels blokade opphører umiddelbart.

Hamas har angrepet Israel enda en gang. Dødstallene på israelsk side er høye, og tallene fra en musikkfestival viser at dette er terrorisme av verste sort. Israels folkerettsstridige okkupasjon og blokaden på Gaza kan aldri rettferdiggjøre terror mot sivile.  

Israels folkerettsstridige okkupasjon av Vestbredden og Gaza har medført mange tiår med utarming og terrorisering av sivilbefolkningen. Dødstallene i Palestina er også høye. Det meldes om at flere hundre barn er drept i de israelske angrepene på Gaza siden lørdag. Vi er særlig bekymret for sivilbefolkningen i Gaza. De er innestengt, har ingen steder å flykte og ingen muligheter til å beskytte seg mot de massive israelske luftangrepene. Rapporter om at Israel nå kutter både strøm og vann inn til Gaza kan føre til en humanitær krise, særlig kan utsatte barn dø når det bare er forurenset vann tilgjengelig på Gaza.

Den brutale israelske okkupasjonen av Palestina kan ikke rettferdiggjøre terror, men tiden er ikke inne for å stanse overføringer til Palestina. Blokaden som nå hindrer at mat, vann, medisiner og strøm kommer frem til sivilbefolkningen på Gaza må opphøre umiddelbart, og det må åpnes for en humanitær korridor for å sikre nødvendig nødhjelp.

Det må fremforhandles en rettferdig og varig fred med utgangspunkt i at okkupasjonen og blokaden opphører. Da vil ingen av partene lenger kunne rettferdiggjøre terror og brudd på menneskerettigheter.  

Krig vil verken løse en langvarig konflikt eller skape fred i regionen. Det skjer nå brutale drap i både Palestina og Israel, de skyldige må holdes ansvarlig, både okkupant og okkupert!  

Det som må til, er politiske løsninger og fredsforhandlinger.  

Her kan, og må Norge bidra!

Handel og kontor i Norge krever at:  

• Norske myndigheter må bidra til å åpne diplomatiske forbindelser mellom israelske og palestinske myndigheter! 

• Det umiddelbart må åpnes en humanitær korridor inn til Gaza slik at sivilbefolkningen ikke lider.  

• Norske myndigheter må fordømme alle drap på sivile og brudd på folkeretten.  

• Blokaden av Gaza og kolonisering av okkupert land er krigsforbrytelser, okkupasjonen må opphøre! 

Krig er ikke svaret. Uskyldige blir drept på begge sider. Norge må lede an i fredsarbeidet!