JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Samra Akhtar kommer tilbake til Handel og Kontor

Etter en kort karriere som statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, kommer Akhtar tilbake til forbundet i en ny stilling.
HJEM IGJEN: Samra Akhtar vender tilbake til Handel og Kontor.

HJEM IGJEN: Samra Akhtar vender tilbake til Handel og Kontor.

Brian Cliff Olguin

lene.svenning@lomedia.no

17. mars 2023 ble Samra Akhtar (46), faglig sekretær i Handel og Kontor (HK), utnevnt til statssekretær for arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

Men da Persen ble erstattet av Tonje Brenna som statsråd i oktober, fikk ikke Akhtar fortsette i jobben. Nå kommer hun tilbake til HK igjen i en nyopprettet stilling som spesialrådgiver for forbundsledelsen. Akhtar skal jobbe med politikk og strategi, opplyser HK-leder Christopher Beckham.

– Jeg gleder meg til å komme hjem til HK og til en stilling jeg har tro på at vi kan få til mye med, sier Akhtar til HK-Nytt.

Beckham forteller at forbundet gjerne ville gi Akhtar permisjon da hun begynte som statssekretær, men at departementet krevde at hun sa opp jobben fordi hun ikke skulle ha bindinger til HK.

Akhtar begynner i HK igjen 17. januar, etter at karantenetiden hun er ilagt er over.

Hun bekrefter at hun har fått tilbud om flere andre jobber, også i andre LO-forbund.

Samra Akhtar har arbeidet i Handel og Kontor (HK) i 15 år, de siste årene som faglig sekretær på forbundets hovedkontor. Akhtar har bakgrunn fra luftfarten.

Les portrettintervjuet vi gjorde med Samra Akhtar i juni: Samras plan var egentlig å bli advokat, men karrieren startet på McDonalds