HK-leder Trine Lise Sundnes var en av dem som holdt appell da fagbevegelsen samlet seg i protest mot regjeringen torsdag ettermiddag.

HK-leder Trine Lise Sundnes var en av dem som holdt appell da fagbevegelsen samlet seg i protest mot regjeringen torsdag ettermiddag.

Martin Guttormsen Slørdal

Sa nei til lovendringer

Fagbevegelsen samlet seg torsdag i protest mot regjeringens forslag om å endre arbeidsmiljøloven.
19.06.2014
15:58
27.08.2015 20:00

martin.slordal@lomedia.no

Arbeidsminister Robert Eriksson presenterte i forrige uke en rekke forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. Dette har ikke falt i god jord i fagbevegelsen. LO-lederen har kalt regjeringens forslag en krigserklæring og HKs representantskap har oppfordret ministeren til å trekke forslagene. Torsdag ettermiddag var det mobilisert til fanemarkering på Youngstorget i Oslo.

HK-leder Trine Lise Sundnes var en av appellantene. Hun er særlig provosert av at partene i arbeidslivet har fått alle endringsforslagene servert direkte over bordet, og føler seg redusert til en høringsinstans.

– Hvis regjeringen vil gi oss trygghet i arbeidslivet må de invitere fagbevegelsen inn. Det er slik trepartsamarbeidet har fungert tidligere. Slik er det ikke nå, sa Sundnes i sin appell på Youngstorget.

Hun mener regjeringen vil svekke arbeidstakernes rettigheter. Hun frykter konsekvensene av et uthulet lov.

– Verst vil det bli der organiseringen er dårlig, som i privat servicesektor. Her vil rettighetene og tryggheten til arbeidstakerne blir svekket om regjeringen får det som den vil, mener forbundslederen.

Se bilder fra demonstrasjonen her.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

19.06.2014
15:58
27.08.2015 20:00