FORLIK: Kim William Bratli Johansen dropper å gå til rettssak mot arbeidsgiveren sin.

Erik Hagen, Fredrikstad Blad

Oppsagt ble enig med Schenker

HK-medlem Kim William Bratli Johansen får bli i to måneder til.
14.05.2014
27.08.2015 20:00

I forrige uke skrev HK-Nytt om inkassomedarbeideren på DB Schenkers terminal på Rolvsøy utenfor Fredrikstad som ble sagt opp mens en vikar fikk fortsette. Kim William Bratli Johansen ble rasende, og mente han ble svært dårlig behandlet av bedriften.

Ingen rettssak

Nå har Kim William Bratli Johansen blitt enig med DB Schenker om at oppsigelsestiden utvides fra én til tre måneder. 1. august står han uten arbeid. Den innleide vikaren har sin siste arbeidsdag 6. juni.

– Helst ville jeg ha beholdt jobben, sier Bratli Johansen til Fredrikstad Blad, men legger ikke skjul på at han er misfornøyd med Schenkers opptreden.

Med denne avtalen på plass, skrinlegger han planene om å gå til rettssak mot bedriften.

Minus 35 årsverk

Kim William Bratli Johansen er ikke alene om å måtte gå fra transportbedriften. DB Schenker skal spare penger, og fjerner mer enn 35 årsverk på alle terminalene til sammen. Noen har fått oppsigelse, andre har fått gavepensjon, og flere stillinger har ikke blitt besatt etter at folk har slutta av egen vilje. Det opplyser Espen Strandhus, hovedtillitsvalgt for alle HK-medlemmene i DB Schenker. Strandhus har vært rådgiver for Kim William Bratli Johansen, og mener løsningen ble akseptabel.

To andre HK-medlemmer på andre terminaler har heller ikke akseptert oppsigelsene de har fått. Disse får nå hjelp fra HKs regionkontorer.

14.05.2014
27.08.2015 20:00