Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Tormod Ytrehus

Nye eiere tar over butikkjeden Enklere Liv – alle ansatte får tilbud om ny jobb

Jotunfjell Partners, som i fjor gikk inn og overtok Moss Lufthavn Rygge, er blitt nye eiere av butikkjeden Enklere Liv som nylig gikk konkurs.
05.09.2018
07:58
05.09.2018 13:10

Det bekrefter bostyrer Nils Holger Koefoed til Dagens Næringsliv, samtidig som han opplyser at selskapet også har kjøpt varelager, driftstilbehør, rettigheter til varemerke og nettbutikk.

– Dette innebærer at butikkene vil bli drevet som normalt fremover den nærmeste tiden, og kjøper vil tilby alle butikkansatte nytt engasjement, opplyser bostyrer til avisen.

Han forteller at det har vært mange interessenter, blant annet de tidligere eierne.

LES OGSÅ: Coop Hordaland slutter med nulltimerskontrakter

Venter på klarsignal

– Vi ser helt klart et potensial. Hvis ikke, hadde vi ikke gjort dette. Nå jobber vi med å få oversikt. Vi kan uansett ikke gjøre noe før Konkurransetilsynet har gitt klarsignal, sier Bjørn Leiknes, som er partner i Jotunfjell Partners.

Han kan foreløpig ikke svare på om det forventes at butikker blir nedlagt.

– Etter en konkurs vet man aldri hva som skjer, så dette blir en slalåmløype de neste ukene, sier Leiknes.

Over 100 millioner i minus

Enklere Liv Holding hadde et driftsresultat på minus 3,3 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt var på minus 100,9 millioner kroner, skriver E24.

Ifølge butikkens nettsider er det i dag 75 butikker i kjeden i Norge. Ved utgangen av fjoråret var det 154 årsverk i selskapet.

Styreleder Tore Thorstensen i Enklere Liv Holding sa til Dagens Næringsliv da konkursen ble kjent at de har lagt bak seg en større omstilling, men at situasjonen forverret seg gjennom sommeren.

Restruktureringsprosessen selskapet har gjennomgått, påvirket driftsresultatet for 2017 med minus 11,3 millioner kroner. Selskapet opplyste i sin årsrapport at prosessen var ventet ferdigstilt i midten av 2018.

LES OGSÅ: Enklere liv er konkurs - uviss framtid for de ansatte

05.09.2018
07:58
05.09.2018 13:10