JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Eva Ler Nilsen

Nå får Kiwi-ansatte gratis bind og tamponger

Butikkjeden sørger for at de ansatte får fri tilgang til mensprodukter på jobben. – Veldig positivt, sier konserntillitsvalgt Camilla Hermansen.
31.01.2022
11:58
31.01.2022 12:11

lene.svenning@lomedia.no

Kiwi lanserer aksjonen «Skolekravet», hvor målet er å sørge for at elever og studenter får gratis bind og tamponger på offentlige skoler i 2023. Det skriver Dagligvarehandelen.

Samtidig markerer kjeden tiårsjubileet for sin egen rabattordning på denne type produkter. Dessuten – og det er gode nyheter for de ansatte i kjeden: De ansatte i Kiwi skal få bind og tamponger gratis når de er på jobb.

– Vi kan ikke kreve at myndighetene skal gå foran hvis ikke vi gjør det selv. Derfor vil alle våre medarbeidere heretter få gratis bind og tamponger, når de er på jobb, sier Kristine Aakvaag Arvin, leder for kommunikasjon og bærekraft i dagligvarekjeden.

Det er Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt i Kiwi, glad for.

– Det er veldig positivt at vi som bruker mye penger på slike produkter får det gratis på jobben, sier hun til HK-Nytt.

Hermansen representerer om lag 2.000 HK-medlemmer i dagligvarekjeden.

– Da slipper vi også å bekymre oss om vi har med det vi trenger på jobb, eller å måtte kjøpe det foran kunder og kolleger, sier hun.

Hermansen innrømmer at det fremdeles er litt tabu med mensen.

Hun synes det er fint at hennes egen arbeidsgiver går foran i denne saken.

– Det er bra at Kiwi setter fokus på kvinnehelse. Gratis mensprodukter er en sak som fagbevegelsen internasjonalt har vært opptatt av. Mens mange europeiske land tilbyr gratis bind og tamponger, har mange kvinner i utviklingsland ikke lov til å gå på skolen når de har menstruasjon, påpeker hun.

LES OGSÅ: Ellen Merethe var lei av å bruke fritida på jobb-appen. Slik løste hun det

31.01.2022
11:58
31.01.2022 12:11