OPP I LØNN: HK-tillitsvalgt Bente Skjellin og kollega Unni Kristiansen (bak) får over 700 kroner mer i lønn i måneden etter forhandlingene mellom HK og NHO.

OPP I LØNN: HK-tillitsvalgt Bente Skjellin og kollega Unni Kristiansen (bak) får over 700 kroner mer i lønn i måneden etter forhandlingene mellom HK og NHO.

Lene Svenning

Minstelønna opp for kontorfunksjonærer

De som tjener aller dårligst i denne gruppa får økt lønna med 2,3 prosent. Det gjelder blant annet HK-medlemmene i UPS.
22.05.2015
10:15
27.08.2015 20:00

lene.svenning@lomedia.no

Kontorfunksjonærer i mange ulike bransjer er omfattet av den samme tariffavtalen; Standardoverenskomsten mellom HK og NHO. De aller fleste HK-klubbene gjennomfører lokale forhandlinger og ligger langt over lønnssatsene i avtalen. Under ti prosent lønnes etter garantilønnssatsene. Det gjelder blant annet Bente Skjellin og hennes kolleger på kontoret til transportbedriften UPS på Økern i Oslo.

– Vi får ikke ei krone over satsene, sier Skjellin som er fortoller og HK-tillitsvalgt i bedriften.

Garantilønnsordning

Ansatte som er omfattet av standardoverenskomsten får ikke lavlønnstillegget som ble forhandlet fram mellom LO og NHO tidligere i år, fordi lønna for disse i gjennomsnitt er høyere enn 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, som var grensa for å få dette tillegget. Men etter forhandlinger mellom Handel og Kontor og NHO er lønnssatsene i standardoverenskomsten oppjustert med 2,3 prosent fra 1. april. Det er i tråd med en garantilønnsordning som HK fikk gjennomslag for i tariffoppgjøret for fem år siden. Ifølge den såkalte justeringsklausulen skal garantilønnssatsene for kontorfunksjonærene reguleres i takt med lønnsutviklingen for industriarbeidere.

– Dette er veldig bra for oss. UPS er nødt til å følge satsene i overenskomsten, sier Skjellin til HK-Nytt.

Selv går hun opp 719 kroner i måneden med de nye satsene.

Lønna opp med tariffavtale

Bente Skjellin har jobbet i UPS i 18 år. Hun er sjeleglad for at de fikk tariffavtale på bedriften for tre-fire år siden.

– Vi har gått opp ganske mye i lønn siden det, slår hun fast.

Tidligere var det bare resultatet av medarbeidersamtaler som ga muligheter til økt lønn.

Skjellin hevder at HK-klubben og ledelsen i UPS Norge har gjort det de kan for å få de ansatte opp i lønn, men at de må forholde seg til de amerikanske eierne.

– Å få økt lønna er viktig for oss. Med bedre lønninger får vi en stabil arbeidsstokk som ikke forsvinner til andre arbeidsplasser, sier hun.

Samme økning i mediebedriftene

Medieoverenskomsten har vært gjenstand for de samme forhandlingene. Kontorfunksjonærene i mediebransjen som går på garantilønnssatsene i avtalen er sikret den samme lønnsøkningen på 2,3 prosent.

– Dette er en lønnsøkning de som ligger på satsene i aller høyeste grad bør være fornøyd med, sier Trine Lise Sundnes, leder i Handel og Kontor til HK-Nytt.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

22.05.2015
10:15
27.08.2015 20:00