Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

Mekler ni timer på overtid

Torsdag morgen er det fortsatt ikke avklart om det blir streik blant de LO-ansatte.
13.11.2014
08:55
27.08.2015 20:00

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Fristen for å bli enige gikk ut ved midnatt, men forsatt sitter Handel og Kontor og motparten, Arbeiderbevegelsens arbeidsgiverforening (AAF), på Riksmeklerens kontor. Det jobbes iherdig, ni timer på overtid, for å få partene til å bli enige.

HK brøt i september de ordinære lønnsforhandlingene da de ble nektet innsyn i lønna til alle ansatte som omfattes av tariffavtalen for de ansatte i LO, forbundene og andre virksomheter i arbeiderbevegelsen. Helt spesifikt gjelder innsynsnekten ansatte som ikke er medlemmer av Handel og Kontor, men som jobber i disse virksomhetene og omfattes av HKs tariffavtale med AAF. Handel og Kontor mener det er umulig å fremme lønnskrav når de mangler store grupper ansatte i den statistikken de beregner lønnskravene ut fra.

Siden tirsdag har partene vært til mekling, og selv etter ni timer på overtid, er de ennå ikke enige.

150 LO-ansatte står klare til å streike dersom Handel og Kontor ikke får gjennomslag for sine krav om innsyn. De ansatte som i første runde er tatt ut i streik, jobber i Fagforbundet sentralt og i deres virksomheter i Troms, i Fellesforbundet sentralt, EL & IT Forbundet sentralt og i Norsk Arbeidsmandsforbund sentralt.

HK har 1.500 medlemmer i dette tariffområdet.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

13.11.2014
08:55
27.08.2015 20:00