MIKROLÆRING: Følger du LO-advokatene på Facebook lærer du litt og litt - og til slutt mye.

MIKROLÆRING: Følger du LO-advokatene på Facebook lærer du litt og litt - og til slutt mye.

Erlend Angelo

LO-advokatenes Facebook-gruppe er blitt rekordpopulær: – Vi satser på mikrolæring, du lærer mye av å lære litt

Det som bare skulle være en intern diskusjonsside, har blitt til landets største Facebook-side av og med advokater. Det er det mange LO-medlemmer som er glade for.
15.12.2020
15:14
15.12.2020 15:14

erlend@lomedia.no

Advokatkorpset til LO, for øvrig HK-medlemmer mer eller mindre alle mann, teller omtrent 50 ansatte. Det er de som fører sakene når HK-medlemmer (og andre LO-medlemmer) går til retten når de opplever feilaktig behandling i arbeidslivet.

Advokatkorpset er med andre ord en betydelig styrke for norske arbeidstakere. Den styrken har ikke vært spesielt synlig for det jevne LO- og HK-medlem.

Det har de forsøkt å gjøre noe med, via sin relativt ferske Facebook-side. For et drøyt år siden åpnet de opp sida for alle, og det lille eksperimentet må man kunne si har vært en suksess: De nærmer seg snart 30.000 følgere – og er med det den desidert største advokatsiden på Facebook her til lands.

Facebook- og advokatsjef

Vi lar Facebook-sjefen, og LO-advokatenes sjef, Atle Sønsteli Johansen forklare det selv:

– Vi startet opp med sida som noe for oss internt. Det er mye som skjer hos oss, men det er ikke alltid like lett å dele det videre. Men vi tenkte kanskje denne sida kunne være av interesse for flere, i alle fall tillitsvalgte, sier Johansen.

– Det er LO-medlemmene som finansierer oss, nå får de se litt hva vi holder på med, og de kan lære noe samtidig, legger han til.

Les også: Jernia ber folk bruke pengene sine på restaurantbesøk i stedet for på stekepanner: – Det er dette som er solidaritet

Interessen skjøt i været, og antallet følgere gikk fort opp til 5.000. I dag er de altså snart oppe i 30.000. Fortsatt en klar overvekt av tillitsvalgte og forbundsfolk, tror Johansen, men det er også ganske mange andre, vanlige medlemmer, advokater, stortingsrepresentanter og mediefolk der.

– I starten var det morsomt å følge med på veksten, men nå konsentrerer vi oss med om å fylle sida med kvalitet, understreker Johansen.

Mikrolæring

I praksis er det rundt fem innlegg i uka. Her er det mulig til å holde seg oppdatert på forskjellige samfunnstema, men det handler om stillingsvern, tariff, pensjon, arbeidstid, pensjon og trygd.

Ting som angår de aller fleste, men som til tider kan virke vanskelig å få grep om.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

– Vi satser vel litt på mikrolæring. Man trenger ikke å bruke så mye tid hos oss hver dag, men du får med deg noen nyheter her og der. I løpet av et år får du økt kunnskapsnivå, uten å ha brukt så mye tid på det, sier Johansen.

Dermed kan både enkeltmennesker lære noe, samtidig som man indirekte kan få en bedre hverdag om kollegaen eller din tillitsvalgte har større kunnskap.

SJEFEN SJØL: Atle Sønsteli Johansen har øverste ansvar for både LO-advokatene og deres Facebook-side.

SJEFEN SJØL: Atle Sønsteli Johansen har øverste ansvar for både LO-advokatene og deres Facebook-side.

Sissel M. Rasmussen

Koronatravelt

Facebook-siden har blitt til noe annet, og mer, enn de hadde tenkt. Så også under koronakrisens første utbrudd. En måned i mars/april hadde de en spørsmål- og svar-funksjon.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

– Det var mye spørsmål om dagpenger og permittering. Det skjedde jo veldig mye endringer i lover og forskrifter akkurat i den perioden, så det var mye å holde rede på. Jeg tror medlemmene fikk en service de satte pris på, sier Johansen.

… til enda mer travelt

Om det har vært koronatravelt i år, så blir det ikke mindre å gjøre neste år. Flere har spådd at det er først i 2021 at konkursene og masseoppsigelsene vil komme.

– Vi jobber allerede mer enn vi burde gjort, men vi skal gjøre vårt beste i året som kommer, selv om vi er litt engstelige for det som venter i arbeidslivet, innrømmer Johansen.

15.12.2020
15:14
15.12.2020 15:14