JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
GLAD: Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt i Kiwi, jubler for koronabonusen Norgesgruppen har bestemt seg for å dele ut.

GLAD: Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt i Kiwi, jubler for koronabonusen Norgesgruppen har bestemt seg for å dele ut.

Eva Ler Nilsen

Koronabonus på 10.000 kroner til butikkansatte i Norgesgruppen: – Veldig gledelig, sier konserntillitsvalgt

De butikkansatte etterlyste et korona-tillegg i april. Sju måneder senere bruker Norgesgruppen 150 millioner kroner på koronabonus til 30.000 ansatte.
17.11.2020
09:11
20.11.2020 14:14

erlend@lomedia.no

lene.svenning@lomedia.no

(Saken er oppdatert 20.11 med at samtlige franchisetakere i Kiwi og Meny utbetaler bonusen, Joker og Spar lar det være opp til de selvstendige kjøpmennene.)

Dagligvarebransjen har gått så det suser siden koronaviruset lammet det norske samfunnet. Harryhandelen er borte, vi bruker ikke penger på ferie – men mat og drikke må vi fortsatt ha.

Les også: Da svenskegrensa stengte, fikk Jeanett seks nye kollegaer

Og mens mange av oss har kunnet rømme til hjemmekontor etterhvert som viruset har spredd seg, så har de butikkansatte møtt opp på jobb, krisa gjennom, koronabekymringer eller ei.

Forlangte koronatillegg – får bonus

Allerede i april lanserte konserntillitsvalgt Camilla Hermansen i Kiwi at de ansatte burde få et koronatillegg for måten de sto – og fortsatt står – på gjennom pandemien.

Norgesgruppen, landets største dagligvarekonsern med Kiwi, Spar, Joker og Meny i sin portefølje, bekrefter overfor e24.no at de nå betaler ut til sammen 150 millioner kroner til sine ansatte i koronabonus.

– Vi gir en ekstra utbetaling til alle ansatte. Den er på 10.000 kroner for en som har jobbet fulltid under hele coronapandemien, bekrefter konserndirektør for kommunikasjon Stein Rømmerud i Norgesgruppen overfor E24.

Ansatte jubler

Nesten 30.000 ansatte får utbetalingen i begynnelsen av desember. Det er Kiwi-ansatt Camilla Hermansen glad for.

– Jeg synes det er helt fantastisk, det er veldig flott at arbeidsgiveren gjør noe sånt. Det er veldig gledelig at vi ansatte blir sett og får en anerkjennelse for det vi står oppe i. Skikkelig positivt, sier den konserntillitsvalgte til HK-Nytt.

Ansatte som har jobbet deltid eller som har jobbet deler av pandemien får en tilsvarende prosent av 10.000 kroner, påpeker Norgesgruppen.

De understreker samtidig at bonusen gjelder alle som jobber i deres egeneide butikker. Butikkansatte drevet av franschisetakere er ikke omfattet av ordningen.

– Jeg vil tro at også franchisebutikkene vil gi den samme bonusen, sier Hermansen.

Kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin bekrefter over HK-Nytt at dette vil skje hos samtlige franchisebutikker i Kiwi-systemet.

– Samtlige av våre over 100 franchisetakere støtter beslutningen og vil utbetale påskjønnelsen til sine medarbeidere, totalt rundt 13.500 ansatte.

Det samme gjelder kjøpmannseide Meny-butikker, bekrefter Nina Hynne overfor HK-Nytt. Både i Joker og Spar blir det opp til de selvstendige kjøpmennene å avgjøre dette selv.

HK: – En fortjent anerkjennelse

Fagbevegelsen er i utgangspunkt ikke kjenet for å være noen stor fan av bonuser. Forbundsleder Christopher Beckham lar likevel politikken ligge til side under de spesielle forholdene som koronapandemien utgjør, og fokuserer på det positive med at de butikkansatte får en hyllest de fortjener.

– Sånne engangsutbetalinger kan vi jo ha mange diskusjoner rundt, men våre medlemmer vil nok sette stor pris på å få 10.000 kroner på kontoen rett før jul. De har stått i front, og for dem betyr dette mye. Det er en anerkjennelse som de fortjener i aller høyeste grad, skryter HK-lederen – som mener flere bedrifter bør kjenne sin besøkelsestid.

– Det skulle jo bare mangle at bedrifter som har hatt gode overskudd under pandemien faktisk deler på overskuddet med de ansatte som har stått på under krisa. Det være seg butikker som Rema, Coop eller for eksempel møbel- og byggvarebutikker, sier Beckham.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

17.11.2020
09:11
20.11.2020 14:14