STOPPET VARETELLING: Ledelsen i Kiwi stoppet varetellingen på 1. mai ved en butikk på Rjukan.

STOPPET VARETELLING: Ledelsen i Kiwi stoppet varetellingen på 1. mai ved en butikk på Rjukan.

Ylva Holm Torsteinson

Kiwi avlyste varetellingen

Ingen skal jobbe på 1. mai, mener Kiwi-ledelsen. Planlagt varetelling ble derfor avlyst.
02.05.2014
10:42
27.08.2015 20:00

eva.ler.nilsen@lomedia.no

HK-Nytt skrev onsdag om butikksjefen på Kiwi på Rjukan som hadde kalt inn til varetelling 1. mai. Dette reagerte Handel og Kontor sterkt på. Butikksjefen understreket at det var frivillig å delta i tellingen.

Skal ikke jobbe 1. mai

I går, på 1. mai, fikk HK-Nytt en e-post fra Kiwis kommunikasjonsrådgiver Kristine Aakvaag Arvin hvor hun forteller at varetellingen på Rjukan er avlyst; "De ansatte i våre butikker skal ikke delta på varetelling 1. mai, heller ikke frivillige", begrunner hun.

I dag uttyper Arvin:

– Vi har en helt klar politikk på dette. Ingen skal kalles inn for å jobbe på 1. mai, heller ikke på frivillig basis. Vi har brukt mye tid på å informere butikksjefene om dette på forhånd, men i dette tilfellet har det åpenbart skjedd en glipp. Da vi ble gjort oppmerksomme på planene om varetelling på Rjukan, tok vi kontakt og minnet om Kiwis regler for dette. Tellingen ble avlyst, sier hun.

Skal telle i dag

Etter at saken var publisert, fikk HK-Nytt henvendelse fra en ansatt i en annen Kiwi-butikk som kunne informere om at også der var det planlagt varetelling, men at det var sjefene og nestsjefene som skulle stå for tellingen.

Kristine Aakvaag Arvin kjenner ikke til dette tilfellet, men understreker nok en gang at ansatte ikke skal kalles inn.

– Hva butikksjefene selv gjør 1. mai, legger vi oss ikke opp i, men ansatte skal ikke jobbe.

Arvin sier at dagligvarekjeden har satt opp dagen i dag, 2. mai, som en felles telledag. Hun håper nå at alle de 597 butikkene forholder seg til denne datoen.

02.05.2014
10:42
27.08.2015 20:00