FORNØYDE: Linn Elisabeth Rogne, Kjetil Kleppe og Lena Marie Andersson, HK-tillitsvalgte i Novair er svært fornøyde med årets tariffoppgjør.

FORNØYDE: Linn Elisabeth Rogne, Kjetil Kleppe og Lena Marie Andersson, HK-tillitsvalgte i Novair er svært fornøyde med årets tariffoppgjør.

Martin Guttormsen Slørdal

Kabinansatte får pensjon fra første krone

De HK-tillitsvalgte i Novair kan smile bredt. Nå får de tjenestepensjon fra første krone.
15.11.2016
14:41
15.11.2016 14:41

hk-nytt@lomedia.no

Årets tariffoppgjør går mot slutten, uten at det har lyktes så mange å få gjennomslag for krav om forbedrede vilkår for tjenestepensjon inn i tariffavtalene. Et unntak er HK-medlemmene i charterflyselskapet Novair, som mandag ettermiddag ble enige med arbeidsgivermotparten om en ny tariffavtale. Der fikk de tre hovedkrav innfridd; et generelt lønnstillegg på 1,7 prosent, arbeidstidsforbedringer og ikke minst opptjening av tjenestepensjon fra første krone.

Dette er et av HKs hovedkrav i pensjonssaken, for som en regel tjener man ikke opp pensjon før etter at man har en inntekt på 1G (92.576 kroner).

Glade tillitsvalgte

– Vi har eltet og knadd og spadd og fått pensjon fra første krone og opp til 7,1 G. Dette er et veldig godt resultat, sier en fornøyd Kjetil Kleppe, leder i Novair kabinklubb til HK-Nytt.

– Pensjon var en av våre hovedprioriteringer. Det er utsatt lønn og penger som vi skal leve av i framtida, legger han til.

Kleppe sier at dette oppgjøret viser at de har en arbeidsgiver som tar ansvar i en bransje som er hardt kjørt. Før forhandlingene var de enige om at pensjon skulle prioriteres. Lena Marie Andersson, nestleder i klubben, sier at resultatet er en seier og hun tror HK-medlemmene i bedriften kommer til å bli veldig fornøyde.

– Vi er de første i flybransjen som får til dette. Pensjon fra første krone er et eksempel til etterfølgelse, sier hun.

Prioritert krav

Forhandlingsleder Kjell Finvåg i HK er også glad for at de 30 HK-medlemmene, som er kabinansatte i Novair, nå får bedre vilkår for tjenestepensjonen.

– Dette er et av de få tariffområdene hvor man har lyktes å få gjennomslag for kravet om at det skal betales inn pensjon fra første krone. De var fast bestemt på å stå hardt på det kravet, og vi prioriterte dette. Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk gjennomslag hos motparten, i tillegg til at vi fikk inn bedre bestemmelser om arbeidstid og et generelt lønnstillegg, sier han til HK-Nytt.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

15.11.2016
14:41
15.11.2016 14:41