VIL TILBAKE PÅ JOBB: Janne Katrin Haukåssveen har vært permittert siden 18. mars. Nå er hun engstelig for at hun har mistet jobben sin som deltidsansatt i Princess.

VIL TILBAKE PÅ JOBB: Janne Katrin Haukåssveen har vært permittert siden 18. mars. Nå er hun engstelig for at hun har mistet jobben sin som deltidsansatt i Princess.

Ylva Seiff Berge

Janne Kathrin havnet bakerst i køen etter permittering

Janne Katrin Haukåssveen har vært permittert siden 18. mars. Flere midlertidig ansatte er tilbake på jobb igjen, men hun har ikke fått tilbake vaktene sine.
30.06.2020
15:08
30.06.2020 15:08

ylva.seiff.berge@lomedia.no

Janne Katrin Haukåssveen har vært permittert fra sin faste deltidsstilling i interiør- og tekstilkjeden Princess siden 18. mars. Nå opplever hun at en sesongarbeider og flere midlertidige ansatte er tilbake på jobb, og at butikkene igjen har normale åpningstider. Likevel dukker ikke Janne Katrins vakter opp på vaktlista. Hun står fortsatt oppført som permittert.

– Jeg har prøvd å ta kontakt med ledelsen flere ganger, men jeg har ikke hørt noe mer om hvorfor vaktene mine ikke dukker opp. Jeg er frustrert og lei av å vente på svar, sier Haukåssveen til HK-Nytt.

LES OGSÅ: Maja og Simon bygde livet sitt rundt jobben på flyplassen. En dag i mars mistet de alt

Vaktene forsvant

Da koronapandemien var et faktum i begynnelsen av mars, ble åpningstidene på Princess-butikkene hvor Haukåssveen jobber redusert, og vaktene hennes ble borte. Til vanlig har hun to deltidsstillinger, en i Princess i Rykkinn og en på butikken i Bærums Verk. Tilsammen utgjør stillingene en 25 prosent fast deltidsstilling. Side begynnelsen av mars fikk hun færre og kortere vakter, helt ned til tre timer.

– Da vaktene mine forsvant fra listene, følte jeg at det som var igjen ikke var nok til å leve av. Jeg gikk derfor til lederen min og sa at jeg kunne la meg permittere frivillig, på grunn av manglende jobb. Jeg ble permittert i åtte uker, forteller hun.

Etter åtte ukers permittering begynte Janne Katrin Haukåssveen å vente på nye vakter i timelistene sine. Det dukket opp et par, men de forsvant fort igjen. Da hun ringte Princess’ hovedkontor for å høre hvorfor vaktene hennes ble slettet, fikk hun beskjed om at de akkurat skulle til å sende ut et nytt varsel om permittering i nye 18 uker.

LES OGSÅ: – Korona gjør sommerpatruljen viktigere enn noen gang, mener HK Ung-leder

Permittering-sjokk

– Jeg hadde ikke hørt et ord fra ledelsen siden den dagen jeg ble permittert, og hadde gruet meg veldig til å ta kontakt med dem. Da jeg fikk beskjed om at jeg skulle få et nytt permitteringsvarsel var jeg helt i sjokk, sier Haukåssveen.

Etter det nye permitteringsvarselet skal hun ikke tilbake i jobb før i september. Siden har en sesongarbeider og flere midlertidige ansatte fått komme tilbake på jobb, forteller Haukåssveen. Det synes hun er urettferdig. Haukåssveen fortviler og mener at hun er i en uutholdelig og vanskelig situasjon. Lite tilbakemelding fra ledelsen gjør at hun lever i usikkerhet.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

Redd for å miste jobben

Etter at hun fikk det siste permitteringsvarselet har hun forsøkt å komme i kontakt med ledelsen med spørsmål om hun snart kan få komme tilbake til jobb, men har ikke fått svar. Haukåssveen er redd for at hun vil miste jobben sin i Princess. Hun forteller at denne situasjonen har påvirket henne økonomisk, og at hun ikke hadde klart seg hvis det ikke var for forskuddet fra Nav.

– På vaktlistene står jeg fortsatt som permittert, men alle de andre på jobben har fått vakter. Hvis jeg har mistet jobben trenger jeg å vite det, så jeg kan begynne å søke jobb videre. Jeg er sliten av å leve i denne usikkerheten, sier Haukåssveen.

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

Tilbake 18. juli

Etter at HK-Nytt tok kontakt med lederen i den ene Princess-butikken der Haukåssveen jobber, har hun fått beskjed om at hun skal tilbake på jobb den 18. juli. Nå håper HK-medlemmet at vaktene hennes vil dukke opp på vaktlista, og at hun kan komme tilbake på jobb som normalt.

HK-Nytt har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med administrerende direktør i Princess, på epost og telefon, men har ikke lyktes med å få en kommentar til saken.

30.06.2020
15:08
30.06.2020 15:08