SLAPP Å STREIKE: Klubbleder Øystein Berg er fornøyd med at de har fått på plass et nytt lønssystem ved Coop-lagerne.

SLAPP Å STREIKE: Klubbleder Øystein Berg er fornøyd med at de har fått på plass et nytt lønssystem ved Coop-lagerne.

Martin Guttormsen Slørdal

Ingen lagerstreik i Coop

Klubbleder Øystein Berg og de andre lageransatte i Coop får nå samme lønnsnivå som resten av bransjen. Dermed er streikefaren over.
01.09.2016
10:38
01.09.2016 15:30

hk-nytt@lomedia.no

Natt til torsdag ble Handel og Kontor enige med arbeidsgiverorganisasjonen Samfo om ny tariffavtale for lager- og kontoransatte i Coop. Det betyr at partene ikke skal møtes til mekling som avtalt denne uka, og at det ikke lenger er fare for streik ved Coops lagre rundt om i landet.

LES OGSÅ: Lagerstreik kan gi tomme butikkhyller

Nytt lønnsystem

HK har fått igjennom sitt krav om å harmonisere lønningene innad i bransjen og i bedriften. Etter at Coop kjøpte Ica, har lagerarbeiderne det siste året jobbet side om side med ulik lønn. De tidligere Ica-ansatte har tjent bedre enn sine nye kolleger i Coop.

Etter to havarerte forhandlingsrunder og en tillyst mekling, lyktes det partene å bli enige om et nytt lønnssystem. Det innebærer at mistelønna heves med 11 kroner i timen og at topplønna økes med 5 kroner i timen. Alle lageransatte får minium 2,50 kroner mer i timen.

Lik lønn i bedriften

Klubbleder Øystein Berg er fornøyd med årets oppgjør og mener at de har nærmet seg lønnsnivået i resten av bransjen og en lønnsutjevning blant de lageransatte i Coop.

– Så får vi etterhvert se om vi har kommet helt i mål. Har vi ikke det, kan det hende at vi stiller nye krav i neste tariffoppgjør, sier han til HK-Nytt.

De kontoransatte ved Coops lagre fortsetter på samme avtale som før. De har imidlertid fått et lønnstillegg på 2,4 prosent av grunnlønna.

Arbeidsgiverne tilfreds

Samfo-direktør Torgeir Kroken er glad for at de kom til enighet med HK. Han mener at ledelse og tillitsvalgte på de ulike lagrene skal ha mye av æren for det.

– De har jobbet mye med å få til dette nye lønnsystemet. Lokalt er de fornøyd, da må vi i det sentrale leddet også være det, sier Kroken til HK-Nytt.

Han mener oppgjøret er økonomisk forsvarlig.

Innholdet i den nye tariffavtalen skal nå til uravstemning blant de rundt 1.400 HK-medlemmene som omfattes av avtalen. Fristen for å svare ja eller nei er satt til 30. september.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

01.09.2016
10:38
01.09.2016 15:30