Kristine Larsen vil prioritere familien og bli boende i Tromsø. Dermed er det ikke aktuelt for regionlederen å bli nestleder i HK.

Kristine Larsen vil prioritere familien og bli boende i Tromsø. Dermed er det ikke aktuelt for regionlederen å bli nestleder i HK.

Martin Guttormsen Slørdal

Ikke lenger kandidat

Kristine Larsen trekker seg som nestlederkandidat i Handel og Kontor.
23.04.2013
16:23
27.08.2015 20:00

lene.svenning@lomedia.no

HKs regionleder i Nord-Norge vil ikke lenger bli nestleder i forbundet. Kristine Larsen vil heller prioritere familien:

– Det er en enorm tillitserklæring å bli lansert som nestleder, men akkurat nå må hensynet til mine tre små barn gå foran. Å ukependle vil ikke fungere, og inntil videre blir vi boende i Tromsø, sier hun til HK-Nytt.

Regionlederen utelukker ikke at det kan bli aktuelt å ta på seg andre verv i HK på et senere tidspunkt.

– Jeg er bare 33 år. Jeg trenger ikke ha det så travelt bestandig, ler hun.

Det var HK Oslo/Akershus som lanserte Larsen som ny nestleder i forbundet. Nå vil denne avdelingen vurdere hvem de vil gå inn for på nytt.

Flere kandidater igjen

I midten av mars skrev HK-Nytt om hele seks personer som var villig til å tre inn i HK-ledelsen dersom 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik blir valgt inn i LO-ledelsen på kongressen i begynnelsen av mai. Følsvik er HKs kandidat til LO-ledelsen, og det er regnet som sikkert at hun blir valgt.

For halvannen uke siden trakk regionkontorleder i Agder og Rogaland, Marianne Chesak, seg som nestlederkandidat i forbundet, med omtrent samme begrunnelse som Kristine Larsen. Dermed står det fire kandidater igjen. Det er regionkontorleder i HK Øst, Bente Tandberg, regionsekretær fra Vest, Roger Valhammer, informasjonssjef i HK, Ove Magnus Halkjær, og Nina Galta, leder i HKs stedsutvalg i Stavanger og omegn.

Kort frist

Etter det HK-Nytt erfarer er det Bente Tandberg og Roger Valhammer som er de mest aktuelle kandidatene. Sistnevnte er region Vest sin offisielle kandidat.

Det er representantskapet i HK som skal konstituere en ny nestleder på sitt møte 13. - 15. mai, bare en uke etter LO-kongressen. Forbundsstyret vil innstille på hvem de vil ha som en eventuell ny nestleder. Deres møte finner sted 13. mai.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

23.04.2013
16:23
27.08.2015 20:00