NOE MÅ GJØRES:  HK-leder Trine Lise Sundnes mener det haster med å rydde opp i lønna til de lageransatte før medlemmer forsvinner ut av LO.

NOE MÅ GJØRES: HK-leder Trine Lise Sundnes mener det haster med å rydde opp i lønna til de lageransatte før medlemmer forsvinner ut av LO.

Jan-Erik Østlie

HK-lederen vil rydde opp i lagerstriden

– Vi kan ikke ha to tariffavtaler i LO med ulike lønnssatser for samme yrkesgruppe. Det må ryddes opp i lønna til de lageransatte før neste tariffoppgjør, sier Trine Lise Sundnes.
26.10.2017
10:44
26.10.2017 10:51

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Forbundslederen har i dag bedt om et møte med både leder i Transportarbeiderforbundet, Lars Johnsen, og med arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

LES OGSÅ: «Tone» ble truet med oppsigelse etter å ha handlet hos konkurrenten

Avtale ble stoppet

Tidligere denne uka ble det kjent at Transportarbeiderforbundet har vervet en rekke ansatte ved rørgrossisten Heidenreich på Skedsmo, og bedt LO om å få opprette tariffavtale der. Argumentet var at de ansatte ville gå kraftig opp i lønn med deres avtale.

Problemet var bare at HK allerede har tariffavtale i bedriften. Kravet ble derfor stoppet av LO.

Både framgangsmåten til NTF og svaret fra HK er blitt kritisert. Bransjerådsleder Roger Jacobsen mener HK nå må få opp lønna til lagerarbeiderne i eget forbund. Hvis det ikke skjer, er han redd for at medlemmene vil melde seg ut av LO og inn i konkurrerende forbund.

– Dette haster

HK-leder Trine Lise Sundnes er enig med Jacobsen i at det haster med å få en løsning på situasjonen før medlemmer forsvinner. Sundnes har ikke sett med blide øyne på det NTF har gjort ved Heidenreich, men er mest opptatt av at man får ryddet opp i saken.

– Det har hele tiden stått på blokka til tariffoppgjøret i 2018, men sånn som saken nå har utviklet seg, kan vi ikke vente til våren. Problemet er ikke den teigdelingen vi og Transportarbeiderforbundet er enige om i denne bransjen, men om at vi har to tariffavtaler i LO-systemet med ulike minstelønnssatser for samme yrkesgruppe. Jeg er enig med Roger Jacobsen i at dette ikke er holdbart, sier hun til HK-Nytt.

Håper på rask avklaring

Sundnes håper derfor på rask respons fra både NTF og Virke.

– Egentlig kunne vi unngått denne saken. HK og NTF har nemlig en avtale fra så sent som i 2016 som sier hvordan vi skal håndtere slike saker som den på Heidenreich. Siden jeg ikke har hørt fra Lars Johnsen i denne saken, har jeg nå kontaktet ham for en prat, sier HK-lederen.

Hun vil også ha arbeidsgiverne på banen.

– Jeg vil snakke med Virke om hvordan vi kan løse dette før tariffoppgjøret i 2018. Jeg vil ikke at vi skal åpne opp for en full krig om medlemmer, sier Sundnes.

FLERE SAKER:

Åshild tilbyr mer enn bøker

Ja, vi vil ha hjemmekontor

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

26.10.2017
10:44
26.10.2017 10:51