JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Regjeringen ønsker å utvide Vinmonopolets åpningstider, men det forutsetter at den får HK til å være med på å endre arbeidstidsbestemmelsene i tariffavtalen.

Regjeringen ønsker å utvide Vinmonopolets åpningstider, men det forutsetter at den får HK til å være med på å endre arbeidstidsbestemmelsene i tariffavtalen.

Eva Ler Nilsen

HK utfordrer regjeringen om polets åpningstider

– Når regjeringen vil utvide Vinmonopolets åpningstid, gjør de opp regning uten vert. Arbeidstida er regulert i tariffavtalen, og den kan ikke regjeringa endre, sier Trine Lise Sundnes i HK.
24.10.2013
07:54
27.08.2015 20:00

torgny.hasaas@lomedia.no

I regjeringsplattformen står det at regjeringen vil «la Vinmonopolet holde åpent de samme dager som butikkene kan ha ølsalg.» I Høyres program er det spesifisert slik: «Tillate at Vinmonopolet har åpent alle dager det er tillatt å selg øl (inkludert julaften, nyttårsaften, påskeaften og pinseaften)»

– Dette er det ikke regjeringa som bestemmer. Arbeidstida for de ansatte i Vinmonopolet er regulert i tariffavtalen, og den reguleres ikke av regjeringa. Den reguleres mellom partene i arbeidslivet. Det kommer ikke til å skje noe med Polets åpningstider uten endringer i tariffavtalen, sa leder i Handel og Kontor i Norge, Trine Lise Sundnes, da hun innledet på forbundets tariffkonferanse på Gardermoen onsdag.

I overenskomsten for ansatte i Vinmonoploet mellom Spekter og LO Stat/HK står det eksplisitt: «Påske-, pinse-, jul- og nyttårsaften er fridager.»

Med mindre regjeringa ikke skal ha åpne butikker uten ansatte virker det umulig å oppfylle regjeringserklæringa uten å involvere Handel og Kontor.

– Vi skal ikke utelukke at vi kan være med på noen justeringer, men skal vi gi noe, så må vi også få noe, sier Sundnes til LO-Aktuelt.

24.10.2013
07:54
27.08.2015 20:00