JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
SAMARBEID: HK-leder Trine Lise Sundnes og daglig leder i Regnskogfondet, Lars Løvold, har inngått en samarbeidsavtale.

SAMARBEID: HK-leder Trine Lise Sundnes og daglig leder i Regnskogfondet, Lars Løvold, har inngått en samarbeidsavtale.

Martin Guttormsen Slørdal

HK skal hjelpe til med å redde regnskogen

Handel og Kontor inngikk torsdag en samarbeidsavtale med Regnskogfondet. Fra nå skal hvert eneste HK-medlem redde ett mål regnskog i året.
21.05.2015
16:04
21.08.2023 17:14

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Avtalen med Regnskogsfondet ble undertegnet under HKs representantskapsmøte som avholdes på Sørmarka denne uka.

HK-leder Trine Lise Sundnes og daglig leder Lars Løvold i Regnskogfondet satte sin signatur på det som skal gi fondet et viktig bidrag til arbeidet med å redde regnskog.

Ett mål per medlem

I avtalen forplikter HK seg til å bidra med ti kroner årlig per yrkesaktive medlem. Det betyr at hver av dem kan redde ett mål regnskog i året.

– HK har lang tradisjon for internasjonalt solidaritetsarbeid og ønsker både å bidra til å redde regnskogen samtidig som vi bevisstgjør våre medlemmer om regnskogens betydning. Dersom vi ikke redder den, vil det få store konsekvenser for klima, naturmangfold, menneskerettigheter og fattigdomsbekjempelse, sier HK-leder Trine Lise Sundnes.

Betydelig støtte

Regnskogfondet støtter regnskogbevarende prosjekter i elleve land i Amazonas, Sentral-Afrika og Sørøst-Asia. Disse prosjektene skal hjelpe urfolk og skogfolk i kampen for å ta vare på skogen sin.

Daglig leder Lars Løvold er glad for at HK vil spille på lag med Regnskogfondet i dette arbeidet.

– Vi er veldig glade for at Handel og Kontor vil støtte denne kampen med et betydelig økonomisk bidrag. Samtidig er det svært gledelig at HK vil bruke samarbeidet med Regnskogfondet til å bevisstgjøre sine egne medlemmer om regnskogens betydning for klima, naturmangfold, menneskerettigheter og fattigdomsbekjempelse, sier han.

Halvparten er borte

Ifølge Løvold er regnskogen et biologisk skattkammer som inneholder 50-80 prosent av verdens dyre- og plantearter. Den er også et hjem for 260 millioner mennesker og halvparten av verdens språk snakkes i regnskogen. Regnskogen dekket opprinnelig om lag 13 prosent av jordas overflate, men ødeleggelsene er enorme.

– Bare siden andre verdenskrig har menneskene ødelagt halvparten, påpeker Løvold.

Han sier at den beste måten å bevare regnskogen på, er å gi urfolk og skogfolk rettigheter til sine egne områder.

HK skal fronte miljøarbeidet

Regnskogfondet skal nå være HKs rådgiver i miljø- og klimaspørsmål – også i forbundets arbeid med dette innad i fagbevegelsen.

– Dette er et svært interessant aspekt ved samarbeidet. Fagbevegelsen har en sterk posisjon i Norge, og den har derfor muligheten til å bli en viktig pådriver for klima- og miljøtiltak. Vi er glade for å kunne bidra til å styrke HKs arbeid på dette feltet, sier Lars Løvold.

21.05.2015
16:04
21.08.2023 17:14