SEND HENNE TIPS: Har du en historie fra ditt arbeidsliv du vil fortelle om? Tips FriFagbevegelses podkast-journalist Ida Karine Gullvik.

SEND HENNE TIPS: Har du en historie fra ditt arbeidsliv du vil fortelle om? Tips FriFagbevegelses podkast-journalist Ida Karine Gullvik.

Sissel M. Rasmussen

«Rørsla» - en ny podkast fra FriFagbevegelse:

FriFagbevegelse lanserer podkast om vanlige arbeidsfolks historier

Hvordan er det å jobbe i barnevernet med foreldre som kanskje skal miste omsorgen for barnet sitt? Hvem var HK-medlemmet Karin, som nektet å slutte å jobbe fordi hun skulle gifte seg? Det kan du snart høre om på podkasten «Rørsla». Men først: Hør om Ramona, som sliter med tennene, men ikke har råd til å fikse dem.
17.10.2018
11:23
17.10.2018 12:24

hk-nytt@lomedia.no

Podkast-journalist Ida Karine Gullvik elsker å høre på radio, hun elsker å lage radio og har vært supergira på podkast siden hun begynte som journalist.

Da jobben som podkast-journalist i LO Media ble utlyst, var hun ikke i tvil.

Være med på å bygge opp en podkast fra grunnen om alle de historiene som fins i arbeidslivet? Den jobben skulle hun ha.

Hør første episode om Ramona, en av mange tusen nordmenn som sliter med tannhelsen og ikke har økonomi til å gjøre noe med det:

Sånn får du hørt på Rørsla

Til deg som er usikker på hva podkast egentlig er: Det er rett og slett et radioprogram som du kan abonnere på.

Last ned appen «podkaster» på Iphone eller Android. Søk i podkast-appen etter Rørsla og klikk på abonner. Så får du en ny episode hver uke eller kan høre på de gamle akkurat når du vil.

Du kan også høre på Rørsla i Spotify eller på frifagbevegelse.no.

Hørsel er en av de første sansene

Gullvik har tidligere jobbet i flere radioredaksjoner, blant annet i NRK Radiodokumentaren.

– Hvorfor er du så veldig glad i radio?

– Hørsel er en av de første sansene som våkner i oss. Allerede i svangerskapet har vi hørsel. Vi synger for barnet mens det ligger i magen. Historier på lyd trigger følelseslivet vårt, tror jeg.

– Ikke minst er podkast noe som er her og nå. Du får høre historier fra folk selv, uten at historiene filtreres i en tekst. Også kan man ta med seg podkaster overalt, de bor på mobilen i lomma di, sier Gullvik.

På jobben i barnevernet

En av de første podkastene handler om familiesentre barnevernet driver rundt om i landet. Der undersøker de om foreldre er i stand til å gi barna sine omsorgen de trenger.

Gullvik har møtt de som jobber på et familiesenter om hvordan det er. Og hun har møtt en mor som får sine omsorgsevner satt under lupen.

– Vi hører mye om barnevernet, men vi snakker ikke så ofte med de som er aller tettest på, sier Gullvik.

Gift kvinne = arbeidsløs

Snart får du også høre historien om Karin Johansen, som på 1930-tallet ble oppsagt fra jobben på Oslo samvirkelag fordi hun skulle gifte seg. På den tiden måtte nemlig gifte kvinner vike plassen for arbeidsløse menn.

HK-medlemmet Karin fant seg imidlertid ikke i dette, og kjørte saken gjennom rettssystemet - helt til Høyesterett, hvor hun fikk medhold.

Tips? Ja, takk!

Podkast-journalist Ida Karine Gullvik vil veldig gjerne ha tips til andre historier hun kan fortelle i podkaster.

– Send en e-post til podkast@lomedia.no.

– Vi undervurderer ofte våre egne historier. Tenker kanskje at det ikke er noe andre vil høre om. Men det kan det godt hende at det er. Noe du opplevde som urettferdig eller vanskelig i arbeidslivet? Eller kanskje noe som ble veldig, veldig bra?

Slik lytter du til podkasten «Rørsla»

Du finner podkasten vår på podkast-tjenestene Itunes, Spotify, Acast og Stitcher.

Iphone: Du kan lytte til oss på Itunes, Spotify, Acast og andre apper som bruker Itunes-biblioteket. (Spotify kan du laste ned her. Acast laster du ned her.)

Android: Du kan lytte til oss i appen Acast, Spotify og alle podkast-apper som bruker Itunes-biblioteket. (Acast og andre podkast-apper kan du laste ned fra Google Play.)

Mac: Du kan lytte til oss på Itunes eller Spotify. (Spotify laster du ned her.)

PC: Du kan lytte til oss i Spotify og Itunes om du har programmene installert. Du kan også lytte til oss på nettsidene våre. (Spotify kan du laste ned her. Itunes laster du ned her.)

17.10.2018
11:23
17.10.2018 12:24