JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Regjeringen er på kollisjonskurs med folket i viktige spørsmål om skatt og velferd, sier Unio-leder Anders Folkestad.

Regjeringen er på kollisjonskurs med folket i viktige spørsmål om skatt og velferd, sier Unio-leder Anders Folkestad.

Torstein Bøe, NTB scanpix/ANB

Folk flest betaler gjerne mer skatt

66 prosent sier de er villige til å betale mer skatt for å sikre gode offentlige velferdstjenester.
05.01.2015
14:43
27.08.2015 20:00

På spørsmål om de er villige til å betale mer skatt for å bevare velferden, svarer 35 prosent at de er helt enig i dette, mens 31 prosent er delvis enig, skriver Klassekampen.

I undersøkelsen som Respons Analyse har laget for arbeidstakerorganisasjonen Unio, svarer 93 prosent at de mener det er viktig å verne om dagens velferdsordninger. Her er 74 prosent helt enig, mens 19 prosent er delvis enig.

Utjevne forskjeller

45 prosent er helt enig i at skattepolitikken er et viktig virkemiddel for å utjevne forskjellene i Norge. 35 prosent er delvis enig.

– Denne undersøkelsen er et slag i trynet for regjeringens skatteletter, fastslår Unio-leder Anders Folkestad.

Han mener undersøkelsen viser at det ikke står noe stort folkekrav bak regjeringens skattelettelser, og at regjeringen er på kollisjonskurs med folket i viktige spørsmål om skatt og velferd.

Tror lavere skatt gir høyere økonomisk vekst

Finanspolitisk talsmann i Høyre, Svein Flåtten, mener på sin side at større økonomisk vekst kan gi høyere skattegrunnlag, og at lavere skatt på den måten er veien å gå for å sikre framtidas velferd. Han mener premisset i undersøkelsen svikter.

– Det ligger implisitt i spørsmålet at man ikke kan sikre gode nok velferdstjenester med dagens skattenivå, sier han.

05.01.2015
14:43
27.08.2015 20:00