SENTRALT OG LOKALT: Lønnsoppgjøret er ferdig, de lageransatte i Coop får 6.75 kroner mer i timen. Arkivfoto.

SENTRALT OG LOKALT: Lønnsoppgjøret er ferdig, de lageransatte i Coop får 6.75 kroner mer i timen. Arkivfoto.

Lene Svenning

Coop-lagrene: Alle får 6,75 kroner mer i timen

HK og Coop Norge Handel undertegnet tirsdag ettermiddag protokollen som gir de lageransatte 6,75 kroner mer i timen. Da er det ikke mer å hente lokalt.
06.05.2014
18:08
27.08.2015 20:00

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Etter to dager ved forhandlingsbordet ble partene tirsdag enige om en ny tariffavtale og nye lønnssatser for de ansatte i Coop Norge Handel. I generelt tillegg fikk de lageransatte det samme som i frontfagsoppgjøret, 75 øre mer i timen.

Sentralt og lokalt

Men siden partene er enige om at det sentrale oppgjøret også skal inkludere lokale forhandlinger, ble det gitt ytterligere seks kroner på timelønna. Alle satsene i tariffavtalens lønnstabell økes med det samme beløpet.

I protokollen fra forhandlingene er det enighet om at 50 øre av lønnsmassen skal gis til individuelle vurderinger. Dette tillegget skal styres ensidig av arbeidsgiverne.

Informasjonsleder Ove Magnus Halkjær i HK sier at det ikke er vanlig å inkludere lokale forhandlinger i de sentrale forhandlingene, men at det har skjedd innenfor dette området tidligere.

– Dette var det vi greide å få til nå. Vi hadde håp om bedre uttelling, men ut fra totalbildet er vi såpass fornøyde at en enstemmig forhandlingsdelegasjon anbefaler medlemmene å stemme ja til oppgjøret, sier Halkjær til HK-Nytt.

Medlemmene skal si sitt

Medlemmene har frist til 13. juni med å si ja eller nei til den nye avtalen.

For to år siden ble forhandlingsresulatet godkjent med knapp margin; 54,6 prosent av de som deltok i uravstemningen stemte ja, 45,4 prosent stemte nei.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

06.05.2014
18:08
27.08.2015 20:00