Bare noen timer før streiken i de NHO-tilsluttede butikkene skulle trappes opp kom meldingen om at HK og NHO er enige om en løsning som gjør slutt på hele strieken.

Bare noen timer før streiken i de NHO-tilsluttede butikkene skulle trappes opp kom meldingen om at HK og NHO er enige om en løsning som gjør slutt på hele strieken.

Lene Svenning

Butikkstreiken slutt

– Et skritt i retning likelønn i handelen, mener HK-lederen.
15.09.2014
08:31
27.08.2015 20:00

hk-nytt@lomedia.no

Litt etter klokka fire mandag morgen kom meldingen om at HK og NHO er enige om en løsning som gjør slutt på den over to uker lange streiken blant HK-medlemmer i butikker tilsluttet NHO. Klokka ti i formiddag skal partene møte Riksmekleren for å informere om enigheten de har nådd fram til.

Saken vil bli oppdatert

Hovedpunktene i avtalen man nå er enige om er:

• Minstelønnssatsene heves med kr 6,50 per time (tilsvarer kr 1.056,25 per måned).

• Fra neste år innføres en garantiordning som skal sikre at minstelønnssatsene i Butikkoverenskomsten over tid utvikler seg i takt med lønnsutviklingen for arbeidere i alt.

• Den nye garantiordningen skal evalueres i første kvartal i 2017.

• Partene er også enige om å øke fagbrevtillegget med to kroner timen og å nedsette et eget utvalgt for å gjennomgå og evaluere innretningen og størrelsene på tilleggene for ubekvem arbeidstid (UB-tillegg).

HKs krav da dette lønnsoppgjøret startet var en gradvis opptrapping av lønnsnivået i de NHO-tilsluttede butikkene slik at ansatte i disse butikkene kom opp på samme nivå som ansatte i butikker tilsluttet Virke eller Samfo. I dag kan lønnsforskjellene mellom ansatte i «NHO-butikker» og andre deler av handelen være på mer enn to tusen kroner i måneden.

– Dette er et skritt i riktig retning for å harmonisere minstelønnssatsene i handelen, sier forbundsleder i HK Trine Lise Sundnes i HK i en pressmelding nå i morges.

Forslagene partene ble enige om i natt skal nå ut til uravstemning blant de brørte HK-medlemmene. Avstemningen skal være avsluttet 13. oktober.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

15.09.2014
08:31
27.08.2015 20:00