JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Marius Martinsen er tillitsvalgt på Teknikmagasinet Byporten. Snart blir han arbeidsledig til han skal begynne i ny jobb i mars.

Marius Martinsen er tillitsvalgt på Teknikmagasinet Byporten. Snart blir han arbeidsledig til han skal begynne i ny jobb i mars.

Herman Bjørnson Hagen

Konkurs

Ansatte får to uker på seg til å selge unna hele butikken

138 ansatte står i fare for å miste jobben siden elektronikkjeden Teknikmagasinet gikk konkurs forrige uke. Nå har ansatte fått sluttdato.
12.01.2024
15:27
19.01.2024 10:43

herman@lomedia.no

I forrige uke gikk elektronikkjeden Teknikmagasinet konkurs i Norge og Sverige.

I Norge kan 138 ansatte i 25 butikker miste jobben.

Nå er konkursboet kjøpt opp av Bjarøy Handel, eid og drevet av «konkurskonge» Hans Petter Bjarøy, skriver E24.

Teknikmagasinet-kjeden er mest sannsynlig historie, sier han til avisa. Noen av butikkene jobber de med å videreselge, andre vil mest sannsynlig bli lagt ned.

– I de butikkene vi ikke klarer å videreføre på noen måte, blir det opphørssalg, sier Bjarøy til E24.

Selskapet har inngått korttidsavtaler med ansatte i Teknikmagasinet for å gjennomføre dette. Bjarøy regner selv med at hele prosessen med videresalg og eventuelle opphørssalg vil ta tre-fire uker.

Nå er det opphørssalg i alle butikker, gjennomført av Autotech Varebørs AS som samarbeider med Bjarøy. Konkursbostyrer Nils Holger Koefoed opplyser overfor HK-Nytt at han ikke kjenner til at noen av butikkene er videresolgt ennå.

Bedre ivaretatt

Nichlas Sæther Håvik var tillitsvalgt i butikken på Bergen Storsenter og nasjonalt verneombud i Teknikmagasinet. Han har tidligere vært misfornøyd med kommunikasjonen med Teknikmagasinet-ledelsen.

Han mener de ansatte ikke fikk god nok informasjon i forkant av konkursen.

Etter at konkursboet tok over, opplever Håvik at informasjonsflyten har blitt bedre. Han er også fornøyd med at de får lignende lønns- og arbeidsvilkår som de hadde i Teknikmagasinet for å gjennomføre konkurssalget.

– Jeg oppfatter det som at målet er at vi skal føle oss så trygge som mulig gjennom den siste perioden, sier han.

Nichlas Sæther Håvik. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Nichlas Sæther Håvik. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Brian Cliff Olguin

Men mye er fortsatt usikkert. Håvik tror at heller ikke selskapet som driver konkurssalget veit helt hvor lang tid ting kommer til å ta.

– Noen kunder spør for eksempel om hvor lenge vi skal holde åpent. Det har jeg ikke svar på.

– Har du begynt å se etter ny jobb?

– Nei, jeg er student ved siden av jobben og får et greit stipend fra lånekassa. Så det er ikke meg jeg mest frustrert på vegne av, sier Håvik.

To uker

– Det var litt rotete i starten, men nå er det klart hva som kommer til å skje, sier Marius Martinsen, tidligere tillitsvalgt i Teknikmagasinet Byporten i Oslo.

Han forklarer at de ansatte har fått en arbeidskontrakt på to uker for å gjennomføre konkurssalget. Det står at kontrakten kan termineres når som helst, men den kan også utvides midlertidig.

Martinsen hadde allerede sagt opp jobben i Teknikmagasinet da selskapet gikk konkurs. Nå blir han uten jobb fram til han skal starte i ny jobb i mars.

– Jeg kan ikke begynne så mye tidligere, dessverre, sier han.

De ansatte har hatt møter med bostyrer om gangen og krav i konkursboet og med Handel og Kontor (HK) om hvilke rettigheter de har.

Teknikmagasinet på Byporten

Teknikmagasinet på Byporten

Herman Bjørnson Hagen

12.01.2024
15:27
19.01.2024 10:43