Leif Martin Kirknes

Medlem i Handel og Kontor:

Ansatt i Oppland transportarbeiderforening ble sagt opp. Nå går hun til retten for å få stillingen tilbake

Etter 18-19 år som ansatt ble Sylwi Margareth Swensen oppsagt av Oppland transportarbeiderforening. Nå skal Gjøvik tingrett avgjøre om det var en usaklig oppsigelse eller ikke.
17.01.2019
10.04.2019 20:37

hk-nytt@lomedia.no

Kontormedarbeider og HK-medlem Sylwi Margareth Swensen krever å bli gjeninnsatt som kontormedarbeider i fylkeslaget, og krever i tillegg en kompensasjon for det hun mener er en usaklig oppsigelse.

Dette avvises av Oppland transportarbeiderforening, som mener vilkårene for en saklig oppsigelse er oppfylt.

Betent konflikt

Bakteppet for rettsforhandlingene i Gjøvik tingrett denne uka er en betent konflikt, som nå har endt med halvannen dag i rettslokalene til Gjøvik tingrett.

Sylwi Margareth Swensen har vært kontormedarbeider i Oppland Transportarbeiderforening i nesten 20 år, i halv stilling, før hun ble oppsagt. Hun mener ifølge Oppland Arbeiderblad at fagforeningen ikke har fulgt arbeidslivets retningslinjer, ved å ikke prøve å finne alternative løsninger, ikke vektlegge at hun er 63 år og at det vil være vanskelig for henne å skaffe seg nytt arbeid.

Ingen kommentar

Advokaten til Oppland transportarbeiderforening, Hans Mikkel Herberg, vil ikke kommentere saken. Kvinnes advokat, Liv Randi Dobloug har ikke svart på våre henvendelser.

Dom faller om rundt fire uker.

17.01.2019
10.04.2019 20:37