JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

7.800 kroner til alle ansatte i Spekter-bedrifter. Ingen enighet om lavlønnstillegg

LO Stat og Spekter er enige om et lønnstillegg på 7.800 kroner til alle etter de sentrale forhandlingene. Nå skal det forhandles lokalt.
LO Stat-nestleder Lise Olsen (t.h.) og Spekter-direktør Anne-Kari Bratten ble enige i de sentrale Spekter-forhandlingene natt til onsdag.

LO Stat-nestleder Lise Olsen (t.h.) og Spekter-direktør Anne-Kari Bratten ble enige i de sentrale Spekter-forhandlingene natt til onsdag.

Alf Ragnar Olsen

anders@lomedia.no

De sentrale forhandlingene i Spekter startet tirsdag morgen, og ble fullført natt til onsdag.

Det endte med et generelt tillegg til alle på 7.800 kroner. I tillegg kommer det de eventuelt forhandler seg fram til i de lokale forhandlingene som skal skje framover. Det gjelder blant annet for de ansatte i Vinmonopolet. Handel og Kontor har også medlemmer i Norges Håndballforbund og i Vy Buss.

LO Stat ville også har et lavlønnstillegg, noe Spekter avviste ved forhandlingsstart. Det finnes heller ikke spor av dette i protokollen.

– Vi er godt fornøyde med det økonomiske resultatet av forhandlingene, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

Det ble som ventet heller ingen løsning på det vanskelige spørsmålet om ny pensjonsordning i kultursektoren.

– For oss var det ingen overraskelse at vi ikke kom til enighet om kjønnsnøytrale og livslange pensjonsytelser i kultursektoren. Nå blir det runder ute på kulturinstitusjonene, før vi møter Spekter på nytt 25. april. Kommer vi ikke til enighet der blir det mekling og mulig streikefare, sier Lise Olsen.

De sentrale forhandlingene setter også fristene for når de lokale forhandlingene skal være gjennomført. Den generelle fristen er 13. mai klokka 12, med noen unntak:

• Norges Bank, NRK og Posten Norge-konsernet har frist 6. mai.

• Vy Buss følger egne frister som følger av Bussbransjeavtalen.

• Følgende virksomheter i område tas ut av området med frist 22. april klokken 23.59: Teatrene, Musikkselskapet Harmonien, Stavanger symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Den Norske Opera & Ballett og Operaen i Kristiansund. 

• For område 10,11 og 13 avtales frister senere. Dette gjelder også for uplasserte virksomheter som enten er helseforetak eller er eid av helseforetak.