LØNNA OPP: Årets lønnsopppgjør for de ansatte på bensinstasjonene er ferdig. Det blir mer spennende i 2016.

LØNNA OPP: Årets lønnsopppgjør for de ansatte på bensinstasjonene er ferdig. Det blir mer spennende i 2016.

Håvard Sæbø

6,50 kroner til ansatte på bensinstasjoner

Resultatet kan de takke de som streiket i butikkene for, mener HK.
26.09.2014
12:56
27.08.2015 20:00

lene.svenning@lomedia.no

I går ettermiddag ble Handel og Kontor og NHO ferdige med tariffoppgjøret om bensinoverenskomsten. De ble enige om at de ansatte på bensinstasjonene får to kroner i timen i generelt tillegg. Minstelønnssatsene økes med 6,50 kroner i timen, her er det generelle tillegget bakt inn. Fagbrevtillegget ble økt fra åtte til ti kroner i timen.

Takknemlighet til de streikende

Resultatet er nesten identisk med det HK og NHO kom fram til på butikkoverenskomsten, etter at de butikkansatte i ulike produksjonsutsalg streiket i drøye to uker. Lønnsutviklingsgarantien som HK fikk på plass for de butikkansatte, og som skal sørge for å harmonisere lønna i varehandelen, ble det imidlertid ikke noe av for de ansatte på bensinstasjonene.

– For oss var det viktig å få tilsvarende lønnsøkning i år som i butikkoverenskomsten. Det fikk vi til. Nå kan de ansatte i bensinstasjonene gå og kjøpe seg et godt brød og svinge innom en blomsterbutikk på vei hjem i takknemlighet til de som streiket for dette, sier Kjetil Andersen, faglig sekretær i HK.

Andre boller i 2016

I disse forhandlingene representerte NHO kun et fåtall bensinstasjoner. Det er fordi NHO-foreningen NHO Kiosk Bensin Service nylig har meldt seg ut av NHO og inn i Virke. Ved lønnsoppgjøret i 2016 skal forbundet møte Virke til forhandlinger. Det kan bli spennende, for Virke har ikke en egen avtale for bensinstasjoner.

– Vi legger en strategi for å få til en tariffavtale med Virke etter samme oppbygning som landsoverenskomsten som gjelder i resten av varehandelen. Bensinstasjonsansatte gjør den samme jobben som andre i handelen. Målet er at de skal ha den samme lønna, sier Andersen.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

26.09.2014
12:56
27.08.2015 20:00