JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
LØNNA OPP: Årets lønnsopppgjør for de ansatte på bensinstasjonene er ferdig. Det blir mer spennende i 2016.

LØNNA OPP: Årets lønnsopppgjør for de ansatte på bensinstasjonene er ferdig. Det blir mer spennende i 2016.

Håvard Sæbø

6,50 kroner til ansatte på bensinstasjoner

Resultatet kan de takke de som streiket i butikkene for, mener HK.
26.09.2014
12:56
21.08.2023 17:14

lene.svenning@lomedia.no

I går ettermiddag ble Handel og Kontor og NHO ferdige med tariffoppgjøret om bensinoverenskomsten. De ble enige om at de ansatte på bensinstasjonene får to kroner i timen i generelt tillegg. Minstelønnssatsene økes med 6,50 kroner i timen, her er det generelle tillegget bakt inn. Fagbrevtillegget ble økt fra åtte til ti kroner i timen.

Takknemlighet til de streikende

Resultatet er nesten identisk med det HK og NHO kom fram til på butikkoverenskomsten, etter at de butikkansatte i ulike produksjonsutsalg streiket i drøye to uker. Lønnsutviklingsgarantien som HK fikk på plass for de butikkansatte, og som skal sørge for å harmonisere lønna i varehandelen, ble det imidlertid ikke noe av for de ansatte på bensinstasjonene.

– For oss var det viktig å få tilsvarende lønnsøkning i år som i butikkoverenskomsten. Det fikk vi til. Nå kan de ansatte i bensinstasjonene gå og kjøpe seg et godt brød og svinge innom en blomsterbutikk på vei hjem i takknemlighet til de som streiket for dette, sier Kjetil Andersen, faglig sekretær i HK.

Andre boller i 2016

I disse forhandlingene representerte NHO kun et fåtall bensinstasjoner. Det er fordi NHO-foreningen NHO Kiosk Bensin Service nylig har meldt seg ut av NHO og inn i Virke. Ved lønnsoppgjøret i 2016 skal forbundet møte Virke til forhandlinger. Det kan bli spennende, for Virke har ikke en egen avtale for bensinstasjoner.

– Vi legger en strategi for å få til en tariffavtale med Virke etter samme oppbygning som landsoverenskomsten som gjelder i resten av varehandelen. Bensinstasjonsansatte gjør den samme jobben som andre i handelen. Målet er at de skal ha den samme lønna, sier Andersen.

26.09.2014
12:56
21.08.2023 17:14