JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Body Shop Norge er konkurs

300 ansatte i Body Shop kan miste jobben om et par dager

– Vi vet ikke hvor lenge vi har jobb, sier tillitsvalgt Trine Helland.
Body Shop i Norge har begjæret bedriften konkurs.

Body Shop i Norge har begjæret bedriften konkurs.

Martin Guttormsen Slørdal

katharina@lomedia.no

Body Shop i Norge har slått seg selv konkurs. Det gjorde bedriften like før rettsmøtet torsdag 30. mai i Ringerike, Asker og Bærum tingrett. Dette skriver HandelsWatch.

Kosmetikkjeden i Norge har slitt økonomisk i flere år. Nå klarer Body Shop i Norge heller ikke å betjene gjelden.

Det er uklart hva som skjer med de 300 ansatte.

– Vi vet ikke hvor lenge vi har jobb. Kanskje står vi uten jobb om et par dager. Det kan også ta inntil tre uker, sier tillitsvalgt Trine Helland i Body Shop-filialen i Kristiansand.

Body Shop har 31 butikker i Norge. Bare to av dem har tariffavtale. Onsdag kveld hadde Ace Norge, som eier Body Shop-butikkene i Norge, et informasjonsmøte med de ansatte.

HK-Nytt skrev onsdag om at Skatteetaten skulle slå kosmetikkjeden konkurs.

– Burde vært bedre informert

Den tillitsvalgte er kritisk til at de ansatte ikke har fått noe informasjon i forkant av konkursen.

– Vi har ikke fått noe informasjon fra arbeidsgiver før møtet med ledelsen onsdag kveld. Det jeg visste, hadde jeg lest i media, sier hun.

Mange av de ansatte er avhengig av lønna fra kosmetikkjeden.

– Vi burde ha vært bedre informert, sier hun.

De siste ukene har Body Shop-butikkene i Norge hatt «overlevelsessalg».

– Vi fikk beskjed om at salget kunne redde Body Shop. Mange av de ansatte var positive og la ned en ekstra innsats for å selge unna. Men jeg trodde ikke at salget kunne redde Body Shop, sier Helland.

Det gjorde det heller ikke.

Blir tøffe måneder

Etter en konkurs oppnevner retten en bostyrer som de ansatte skal forholde seg til.

– Vi har fått vite at en bostyreren bestemmer den videre gangen og sørger for at vi får betalt, sier Helland.

Hun har ikke fått en oppsigelse ennå.

Helland har ennå ikke rukket å snakke med medlemmene i butikken.

Hun er usikker på framtida.

– Jeg kommer nok til å søke om dagpenger fra Nav og på jobber. Det blir noen tøffe måneder. Jeg har barn og har planlagt ferie, sier Helland.

Få med deg denne: Dette må du passe på hvis arbeidsplassen din går konkurs

– Gjort vårt beste

I pressemeldingen opplyste Body Shop først at de 300 ansatte nå måtte forlate jobbene sine. Men Nils Holger Kofoed i advokatfirmaet Ro Sommernes, som representerer selskapene, presiserer at det foreløpig er uklart hva som skjer med de 300 ansatte.

– Vi har virkelig gjort vårt beste. De ansatte i alle ledd av bedriften har jobbet langt over norm for å få oss over den siste kulen. Det er derfor med tungt hjerte vi må legge inn årene etter over tre tiår, sier Christensen til HandelsWatch.

I forrige måned besluttet Body Shop å legge ned all virksomhet i Sverige etter å ha stengt flere butikker den siste tiden.

I februar ble det britiske morselskapet The Body Shop International satt under restrukturering. Kort tid etter begjærte The Body Shop seg konkurs i blant annet Danmark og USA.