– Vi gir ikke opp kampen!

Endringene i arbeidsmiljøloven rykket ett hakk nærmere i dag. Det ble markert med ny motstand foran Stortinget.
19.03.2015
16:38
27.08.2015 20:00

erlend@lomedia.no

Arbeids- og sosialkomiteen sendte i dag sin innstilling over til behandling i Stortinget. Det ble møtt med nok en fanemarkering på Eidsvolls plass i Oslo. Rundt 65 faner ble heist i motstand mot lovendringene som nå ser ut til å komme.

– Forverringene i arbeidsmiljøloven skal reverseres, kampen fortsetter! oppsummerte Roy Pedersen fra LO i Oslo til sist i markeringen.

SAMLESIDE: STRIDEN OM ARBEIDSMILJØLOVEN

Og det var nettopp det markeringen først og fremst handlet om; å vise fortsatt motstand mot de varslete endringene i arbeidsmiljøloven og at fagbevegelsen nå vil kreve reversering av endringene.

Det sa da også Mona Bjørn fra Handel og Kontor og LO i Trondheim - og de fleste appellantene med henne.

– Den lange valgkampen mot 2017 har startet. Full reversering er kravet, sa hun ut til folkemengden.

Fellesskapet gir frihet

Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor, understreket i sin appell at det er fellesskapet som gir individet frihet.

– Regjeringa mener at sjefene skal ha friheten til å velge. Da står vi som arbeidstakere svakest. Derfor har vi samlet oss i fagforeninger. Da står vi sterkere, og da står vi i frihet, sa Sundnes.

– Det er muligheten til å si NEI som gir oss frihet. Med denne regjeringa og dette stortingsflertallet får vi aldri frihet, fortsatte hun.

Og forbundslederen nekter å gi opp kampen.

– Vi skal ta kampen på nytt. Disse endringene fra denne regjeringa viser at arbeidslivet ikke er vunnet en gang for alle – men det er heller ikke tapt en gang for alle, sa Sundnes.

Holdningsendringer, ikke midlertidighet

Magnhild Sørbotten gjentok handikapforbundets motstand mot endringene i loven. Arbeidsminister Robert Eriksson har hele tiden brukt de svakeste i samfunnet som en av de viktigste grunnene til å endre arbeidsmiljøloven.

– Men de handikappete kommer ikke lettere inn i arbeidslivet ved at det åpnes opp for flere midlertidige stillinger. Det kan kun holdningsendringer i samfunnet gjøre. Vi er fortsatt mot lovendringene fra regjeringen, sa Sørbotten til de frammøtte.

Fanemarkering ble for øvrig arrangert av LO i Oslo sammen med Utdanningsforbundet i Oslo og Sykepleierforbundet i Oslo.

Neste skritt for lovforslagene er nå behandling i Stortinget, der foreløpig dato er 24. mars.

– Den lange valgkampen mot 2017 har startet. Full reversering er kravet.

Mona Bjørn

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

19.03.2015
16:38
27.08.2015 20:00