Nei til dumping

Luftfartsbransjen preges av stadig mer innleie av billig arbeidskraft. Det vil Handel og Kontor sette en stopper for.
29.08.2012
12:14
16.12.2013 19:58

martin.slordal@lomedia.no

– I dag ser vi arbeidstakere fra andre land som jobber for helt andre lønninger enn våre medlemmer. Dette er å regne som sosial dumping og det må sette en stopper for, sier nestleder i Handel og Kontor, Peggy Hessen Følsvik.

To hovedkrav

Hun leder tarifforhandlingene med NHO Luftfart som startet i dag. Konkurransen i luftfarten er kjent for å være beinhard, og det er en bransje det er lett å flytte arbeidskraft i. Forhandlingslederen forteller at det er to hovedkrav til NHO Luftfart som blir viktige.

– Vi vil at lønna til våre medlemmer skal opp, og vi ser for oss et oppgjør i tråd med de øvrige HK-oppgjørene. Vi kan ikke akseptere at denne bransjen henger etter. Og vi må få på plass noen gode bestemmelser om innleie av arbeidskraft i tariffavtalen, sier hun.

Utsatt oppgjør

Tarifforhandlingene mellom HK og NHO ble utsatt i våres på grunn av vekterstreiken.

–NHO spurte oss om ikke vi kunne utsette forhandlingene til etter sommeren fordi flyselskapene hadde nok annet å ta seg av. Vi var greie og sa ja, og nå forventer vi at NHO er greie med oss i dette oppgjøret, humrer Følsvik.

Er spent

Nestleder i HK-klubben i SAS, John Harald Vestby, er spent før forhandlingene.

– Vi ser at innleie av billig arbeidskraft har begynt i det små og de fleste andre bransjer har bestemmelser om dette i tariffavtalen. Vi har ikke det ennå, men kanskje når vi er ferdige her i dag, sier han og legger til at han også vil ha på plass fagbrevtillegget i bransjen.

Det er satt av en dag til forhandlingene mellom HK og NHO-luftfart

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

29.08.2012
12:14
16.12.2013 19:58