Mobiliserte for unge uføre

Statsminister Jens Stoltenberg avviser kutt for unge uføre. Det gleder Markus Teigen, nestleder i Handel og Kontors ungdomsråd. Søndag markerte LO-ungdom avsky mot kutt i uføretrygden.
23.11.2010
09:09
14.12.2013 12:32

linesch@lo-media.no

Det meldes om at et sted mellom 150-200 deltok på markeringen på Youngstorget i Oslo søndag ettermiddag, som ungdomsrådet i Handel og Kontor inviterte til. Målet var å gi klar melding til regjeringen om at de ikke må gjøre livet vanskeligere for unge uføre i framtiden. ”Skjerp deg Jens”, var budskapet.

- Vi er veldig fornøyd med responsen. Det er et stort engasjement rundt uføresaken, sier Teigen til LO-Aktuelt.

Mange forbund

Et stort antall av ungdomsavdelingene i LO-forbundene støttet markeringen, blant annet EL&IT ungdom, FO Studentene, Industri og Energis sentrale ungdomsutvalg, Norsk Transportarbeiderforbund ungdom, Fellesforbundets sentrale ungdomsutvalg, Arbeidsmandsforbundets sentrale ungdomsutvalg og studenter i Skolenes Landsforbund.

– Vi krever at ingen skal komme dårligere ut enn i dagens ordning, at de unge uføres ordninger ikke svekkes, og at regjeringen bruker mer tid og penger på å finne tiltak som kan hjelpe de uføre til en jobb de har mulighet til å gjennomføre. Dessuten må det arbeides med å styrke mulighetene for å kombinere trygd og arbeid, uttalte Teigen i forbindelse med markeringen.

Stoltenberg avkrefter

Og mandag avviste Stoltenberg i hvert fall kutt for unge uføre, slik det ble meldt i helgen.

NRK meldte søndag at regjeringen skal kutte i stønaden til unge uføre med inntil 35.000 kroner i året for å spare 90 millioner kroner. Pengene skulle isteden brukes til kurs og kompetanseutvikling for å gjøre uføre i stand til å utføre visse typer arbeidsoppgaver.

Stoltenberg bekrefter overfor NTB at forslaget har vært drøftet i det offentlige utvalget som har jobbet med disse spørsmålene i to år. Nå vil han fjerne usikkerheten blant de uføre. – Jeg kan avkrefte at dette forslaget blir noe av. Det blir ingen reduksjoner i ytelsene til de unge uføre, sier han til NTB.

Uttalelsene gleder Teigen. Han mener mobilliseringen blant unge LO-er har hatt en effekt.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

23.11.2010
09:09
14.12.2013 12:32