Meklingsinnspurt i luftfarten

355 HK-medlemmer går ut i streik i morgen tidlig hvis HK og NHO luftfart ikke blir enige om en ny tariffavtale innen midnatt.
20.10.2010
10:08
16.12.2013 14:23

lene.svenning@lomedia.no

Handel og Kontor og NHO luftfart klarte ikke å komme til enighet da de møttes i september, og HK brøt forhandlingene. I dag møtes partene hos Riksmeklingsmannen.

Garantilønn

Handel og Kontors hovedkrav er en garantilønnsordning som skal sikre de ansatte en jevn lønnsutvikling.

– Dette er en gruppe som har blitt hengende etter, blant annet fordi de ikke har fått lavlønnstillegg. Det vil vi rette opp, sa Peggy Hessen Følsvik, 1. nestleder i Handel og Kontor da forhandlingsbruddet var et faktum.

Forbundet vil også få på plass et fagbrevtillegg i overenskomsten.

Flesland, Sola og Gardermoen

Hvis meklingsmannen ikke er i stand til å finne en løsning begge parter kan akseptere innen midnatt, blir det streik fra i morgen tidlig. I første omgang har HK varslet streik for 355 av sine medlemmer i denne bransjen. Det gjelder de som jobber på kundeservice i SAS og Norwegian, og ansatte i bakkeselskapene Norport Handling Bergen og SAS Ground Services på flyplassene Flesland og Sola. Også de ansatte i bakketjenesteselskapet Menzies på Gardermoen tas ut i streik. Det vil i neste omgang ramme flyselskapene Menzies jobber for.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

20.10.2010
10:08
16.12.2013 14:23