Maxbo på vent

Varehuset Maxbo på Hvam i Akershus nøler med å vedta bota på 750.000 kroner og inndragning på 4 millioner kroner for å ha holdt ulovlig søndagsåpent.
03.01.2012
13:45
16.12.2013 18:00

lene.svenning@lomedia.no

4,75 millioner kroner i bot og inndragning sved åpenbart i Maxbos lommebok. Butikken har bedt politiet om utsettelse på fristen til å bestemme seg om de vil vedta straffen. Det har politiet innvilget. Maxbo har nå frist til 30. januar med å bestemme seg for om de vil punge ut eller møte i retten.

– Dette er en spesiell sak. Det er bare bra at Maxbo får tid til å gå igjennom tallene skikkelig, sier politiadvokat Hanne Fauske i Romerike politidistrikt til HK-Nytt.

Størrelsen på inndragningen er basert på Maxbos egne tall for hva de har tjent på å holde åpent på søndager fra mars til august i fjor.

Til retten?

Administrerende direktør Tom Borthen uttalte like før jul at Maxbo sannsynligvis ikke vil vedta bota, men heller ta saken til retten. Om han vurderer det slik også i dag, vites ikke. HK-Nytt har ikke fått tak i Borthen i dag.

Unntak for hagesentre

Det er Lov om helligdager som slår fast at butikker skal holde stengt på søndager. Noen typer utsalg kan imidlertid holde åpent, gjennom lovens unntaksbestemmelser. Det gjelder for eksempel hagesentre, som Plantasjen, som holder til like ved Maxbo stormarked på Hvam. Det synes Maxbo er svært urettferdig og konkurransevridende. Derfor har butikken sin egen hageavdeling, som ifølge Borthen utgjør 40 prosent av butikkarealet. Det mener han er tilstrekkelig for å tilfredsstille lovens krav. Det er politiet åpenbart ikke enig i.

Det var Handel og Kontor som anmeldte Maxbo for å holde ulovlig søndagsåpent.

03.01.2012
13:45
16.12.2013 18:00