Landbruket avventer mekling

Handel og Kontor og Landbrukets arbeidsgiverforening har tatt pause i tarifforhandlingene. Før de blir enige vil de se utfallet av meklingen i HK/NHO-oppgjøret.
04.05.2010
14:47
16.12.2013 13:13

lene.svenning@lomedia.no

I går møttes HK og Landbrukets arbeidsgiverforening rundt forhandlingsbordet. Handel og Kontors hovedkrav er å innføre en garantilønnsordning som sikrer medlemmene en jevn lønnsutvikling. Kravet er av samme type som forbundet har stilt i møte med NHO – og det har så langt ikke gått veien. Nå er HK og NHO i mekling. Først natt til lørdag vil det være klart om HK får gjennomslag for kravet, eller om forbundet velger å ta medlemmene ut i streik.

Foreløpig dato

HK og LA ble derfor enige om å ta en pause i forhandlingene for å se hvordan HK/NHO-meklingen går. Partene har blitt enige om å møtes igjen den 18. mai.

– Blir det streik i NHO-området, kan det ta lenger tid før vi møtes igjen, forklarer

HKs forhandlingsleder Pål Nordby. Så langt har ikke HK og LA blitt enige om noe som helst.

– De andre økonomiske kravene våre er avhengige av hva vi får til på lønnsgarantiordningen, sier han.

Fortsetter

Norsk Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund og Norsk Transportarbeiderforbund, som også har forhandlet med LA siden i går, skal ta sikte på å bli enige med arbeidsgiverne i løpet av dagen.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

04.05.2010
14:47
16.12.2013 13:13