JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brian Cliff Olguin

Jobben min:

– Jeg er en praktiker

Hvem: Therese Maria Hansen (48)
Hvor: Jula, Larvik
21.02.2024
14:51
21.02.2024 14:51

brian@lomedia.no

Noe av det gøyeste med jobben min er at jeg har vært med på å bygge den selv. Etter et år på Jula Sandefjord fikk jeg bli med hit og begynte litt før åpningen våren 2014.

Da var det fram med skrutrekkere, sette sammen hyller og fylle varehuset med alt fra stikksager til arbeidstøy.  

Jeg pleier å si at jeg er en praktiker og ikke en teoretiker. Og sånn sett har butikkfaget alltid passet meg godt.

Inn gjennom døra kommer bedriftskunder som Larvik kommune og blomsterforhandleren over gata som skal ha nye hyller til plantene sine.

Mange av kundene er også helt vanlige folk. Noen er handymen med planlagte større hjemmeprosjekter, andre stopper innom mer fortvilte. Særlig med den snøfylte vinteren vi har hatt.

All snøen kom samtidig! Du skulle sett det. Alle skulle ha snøfresere. Vi ble raskt utsolgt for dem.

Og når de går og går, ryker reservedelene. Ja, vi gikk til og med tomme for drivreimer og de små brytepinnene i maskinene.

Da begynte folk å kjøpe med seg to og tre snøskyfler av gangen. Og da vi var tomme for dem, begynte de å kjøpe spader i aluminium.

De er ikke helt optimale, men en ok nødløsning.

Det var kaos ute på veiene her, men det pussige er at der jeg bor, lenger inn i landet hvor det snør enda mer, hadde de klart å måke, haha.

Fylkesveiene har bedre vedlikehold, ja.

Folk tror kanskje jeg vet alt, men det gjør jeg ikke. Vi butikkmedarbeidere sitter på veldig forskjellig kompetanse, og noen ting kan vi faktisk ikke uttale oss om.

Det gjelder spesielt produkter som skal brukes til elanlegg eller rør. Da er jeg veldig forsiktig. Du må faktisk høre med fagfolk som elektrikere eller rørleggere hvis du skal gjøre det skikkelig.

Hvis jeg får spørsmål om drivreimer, pleier jeg å ta tak i kollega Osman, min gruppeleder. Han kan mer om det enn meg.

Ellers har jeg også min gode venn Google i lomma. Jeg lærer mye på den måten også!

Vi har et bredt vareutvalg hos oss. Ikke bare har vi «rolls royce»-drillmaskiner her, men vi har også Julas eget merke som er rimeligere.

Vi er en lavpriskjede, og akkurat det føles meningsfylt. Det betyr at de med mindre lommebøker også finner ting hos oss til å pusse opp hjemmene sine med.

21.02.2024
14:51
21.02.2024 14:51