HK møter håndballforbundet

Handel og Kontor er i gang med årets tarifforhandlinger med Norges Håndballforbund.
04.05.2010
13:20
16.12.2013 13:13

lene.svenning@lomedia.no

I formiddag møtte Karin Solum, faglig sekretær i HK, klubbleder Ole Andreas Hansen og klubbstyremedlem Espen Modahl håndballforbundet til lønnsforhandlinger. Om lag 45 av de ansatte i organisasjonen er medlemmer i HK. Norges håndballforbund er medlem i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. Disse forhandlingene er en del av LO Stats og Spekters tariffoppgjør.

Mer lønn

Så langt har de såkalte A-delsforhandlingene på sentralt hold gitt også HK-medlemmene i håndballforbundet 1.950 kroner i året i lønnssøkning. Nå er det opp til HK og håndballforbundet å bli enige om mer. HK-delegasjonen regner med at det skal være mulig å komme til enighet med arbeidsgiveren på dette punktet.

Arbeidstid

HKs delegasjon har med seg flere krav til forhandlingsbordet. Først og fremst ønsker de å diskutere arbeidstid.

– Både overenskomstens arbeidstidsbestemmelser og forbundsledelsens forståelse og praktisering av dem er helt greie. Men ledelsen i de ulike regionene i forbundet praktiserer overtidsbestemmelsene ulikt. Det vil vi gjøre noe med, sier klubbleder Hansen til HK-Nytt.

I tillegg ønsker HKs forhandlingsdelegasjon å få inn bestemmelser om rett til velferdspermisjoner inn i overenskomsten. Det håper de blir en smal sak.

Én dag

Partene har kun satt av dagen i dag til forhandlinger. Selv om fristen har gått ut, har HK fremdeles mulighet til å be om såkalt bistand av LO Stat om partene ikke skulle bli enige om en ny tariffavtale.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

04.05.2010
13:20
16.12.2013 13:13