Fikk avtale - unngikk streik

Etter tre timer hos riksmekleren, var tariffavtalen i boks. De ansatte ved Wright trafikkskole slipper å streike.
05.09.2011
12:29
16.12.2013 16:52

eva.ler.nilsen@lomedia.no

I over et år har HK-medlemmene, som jobber ved tre ulike avdelinger av trafikkskolen, ventet på en avklaring. Arbeidsgiveren har nektet å undertegne tariffavtale med Handel og Kontor. Etter flere runder var mekling siste forsøk. Det nyttet. For i ettermiddag kom partene til enighet - avtalen er undertegnet og gjelder fra 1. september.

Var spente

Like før meklingsmøtet startet i dag, var de tre HK-medlemmene Kim Nilsen, Tove Therkelsen og Nina Gundersen spente. De håpet, men visste ikke helt om de turte å tro på et positivt utfall av møtet. – Vi håper det løser seg i dag, og at vi unngår en konflikt. Men må vi streike, så er vi klare for det, sa Kim Nilsen.

Men verken han eller de to andre trenger å ty det det våpenet. Avtalen er i boks.

– Det er vi kjempeglade for, sier de tre.

Fort gjort

Handel og Kontor og Wright trafikkskole trengte bare tre timer hos riksmekleren for å bli enige.

– Det var relativt rakskt unnagjort. Det vi brukte mest tid på var å bli enige om en dato for når avtalen skal gjelde fra. Vi ble til slutt enige om 1. september, sier regionsekretær Kjetil Neskvern, som var en av dem som deltok i meklingsmøtet i dag.

De tre HK-medlemmene jobber ved Wright sine avdelinger i Orkanger, Jessheim og Kragerø.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

05.09.2011
12:29
16.12.2013 16:52