JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
VELKOMMEN: LO-leder Gerd Kristiansen  er glad for at Norsk kabinforening velger seg LO. Her sammen med Christian Haanæs, leder i Norsk kabinforening og styremedlem Marit Hansen.

VELKOMMEN: LO-leder Gerd Kristiansen er glad for at Norsk kabinforening velger seg LO. Her sammen med Christian Haanæs, leder i Norsk kabinforening og styremedlem Marit Hansen.

Leif Kirknes

Norsk kabinforening går til LO

Landsorganisasjonen får 730 nye medlemmer på tirsdag.
04.06.2014
15:11
27.08.2015 20:00

lene.svenning@lomedia.no

På et ekstraordinært medlemsmøte i dag vedtok Norsk kabinforening å gå inn i LO som et eget forbund. 42 stemte for, én i mot. Foreningen har 730 medlemmer, nesten alle er ansatt i SAS.

– Vi har fått en fantastisk mulighet til å gå inn i LO som et eget forbund. Vi vurderte LO som desidert sterkest i det internasjonale arbeidet, og det er svært viktig for oss, sier Christian Haanæs, leder i foreningen.

LO Luftfart

Haanæs legger ikke skjul på at det var viktig for dem å få beholde eiendelene sine, først og fremst villaen på Skillebekk i Oslo hvor foreningen holder til.

Også planene om å etablere paraplyorganisasjonen LO Luftfart har vært vesentlig for avgjørelsen. Den vil også inkludere Handel og Kontor og Fellesforbundet som også organiserer i luftfarten.

– Det er en kjempespennende idé som vi vil være med på, sier han.

I ettermiddag leverte Haanæs den formelle søknaden om opptak til LO. Den vil bli formelt behandlet på LOs representantskapsmøte tirsdag 10. juni.

Glad LO-leder

– Herlig! Man skal ikke bare se etter de som er uorganiserte, men også de som står utenfor LO-fellesskapet, sier LO-leder Gerd Kristiansen til HK-Nytt.

Hun står utenfor Folkets Hus for å ta imot Christian Haanæs og Marit Hansen, styremedlem i kabinforeningen.

Kristiansen er glad for å få samlet flere av de ansatte i luftfarten i LO.

– Vi må skape et større fellesskap i luftfarten. Nå er det opp til oss å skaffe oss slagkraft gjennom LO Luftfart, sier hun.

Så må Kristiansen stikke, hun skal rekke et fly.

– Nå må dere ikke glemme å levere søknaden, roper hun med et smil til de to fra kabinforeningen.

Vraket YS

Det er flere måneder siden medlemmene i Norsk kabinforening i en uravstemning sa ja til at styret skulle utrede mulighetene for å slå seg sammen med andre. I tillegg til LO har YS-forbundet Parat vært et alternativ. Det nådde ikke opp.

– I Parat har de allerede en klubb som har tariffavtale med SAS. Da måtte vi fusjonere med den, og det ble en litt for langdryg prosess, sier Haanæs.

04.06.2014
15:11
27.08.2015 20:00