HK-KANDIDATEN VANT: Ingunn Gjerstad ble valgt som leder i LO i Oslo.

HK-KANDIDATEN VANT: Ingunn Gjerstad ble valgt som leder i LO i Oslo.

Erlend Angelo

Ingunn Gjerstad er valgt som ny leder for LO i Oslo

Hun gleder seg til å lede LOs største lokalavdeling.
26.03.2019
08:36
10.04.2019 20:37

hk-nytt@lomedia.no

– Jeg er både overveldet og glad for all støtten og den fine omtalen. Nå gleder jeg meg til å ta over etter Roy Pedersen som har vært en stor inspirasjon, sier Ingunn Gjerstad til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Hun har har ledet hotellarbeidere i streik, stengt en strippebar og endret arbeidsmiljøloven. Les HK-Nytts portrett av Ingunn Gjerstad fra 2016

Kampvotering

Pedersen, som har ledet LOs største lokalorganisasjon de siste ti årene, tok ikke gjenvalg. Ledervalget på årsmøtet til LO i Oslo sto mellom Gjerstad fra HK og Lasse Kristiansen fra Fagforbundet.

Gjerstad gikk seirende ut av kampvoteringen. Hun fikk 80 stemmer mot Kristiansens 63. To stemte blankt.

Vidar Evje, nestleder i Fagforbundet i Oslo, har ledet valgkomiteen. På forhånd var det spådd at det kom til å bli svært jevnt.

– Jeg hadde kanskje trodd at det skulle bli noe jevnere, men det er ingen overraskelse at Gjerstad vant, sier han og legger til:

– Det er ingen tvil om at LO i Oslo har fått en fremragende leder. Hun er en verdig arvtaker etter Roy Pedersen. Vi tror hun kommer til å videreføre det solide arbeidet han har gjort, sier Evje.

Vil være tøff og tydelig

Gjerstad er nestleder i HK Oslo og Akershus. Hun har også vært sekretær i LO i Oslo siden 2007. Tidligere har hun jobbet både som renholder og resepsjonist på hotell. Gjerstad er medlem av SV og sitter i helse- og sosialkomiteen i bydel Alna i Oslo.

På spørsmål om hva som blir hennes viktigste kampsaker, svarer hun:

– Mine kampsaker står nedfelt i våre vedtak. I år har vi et valg å vinne. Vi skal gjenvelge et rødgrønt flertall i Oslo. I dag har vi vedtatt 62 spørsmål som vi skal stille til alle partiene i Oslo. I disse spørsmålene ligger vår politikk og krav til partiene.

Hun beskriver seg selv som en erfaren og human leder.

– Jeg er opptatt av å være tydelig og at vi skal ha gode og inkluderende prosesser, sier hun og legger til:

– Akkurat nå er jeg veldig opptatt av at LO i Oslo er en veldig viktig del av LO. Vi står sterkest når vi finner ut av hva vi kan enes om. Jeg er veldig klar og gleder meg.

• Følg HK-Nytt på Facebook

26.03.2019
08:36
10.04.2019 20:37