Kristine Larsen vil prioritere familien og bli boende i Tromsø. Dermed er det ikke aktuelt for regionlederen å bli nestleder i HK.

Kristine Larsen vil prioritere familien og bli boende i Tromsø. Dermed er det ikke aktuelt for regionlederen å bli nestleder i HK.

Martin Guttormsen Slørdal

Ikke lenger kandidat

Kristine Larsen trekker seg som nestlederkandidat i Handel og Kontor.
23.04.2013
16:23
27.08.2015 20:00

lene.svenning@lomedia.no

HKs regionleder i Nord-Norge vil ikke lenger bli nestleder i forbundet. Kristine Larsen vil heller prioritere familien:

– Det er en enorm tillitserklæring å bli lansert som nestleder, men akkurat nå må hensynet til mine tre små barn gå foran. Å ukependle vil ikke fungere, og inntil videre blir vi boende i Tromsø, sier hun til HK-Nytt.

Regionlederen utelukker ikke at det kan bli aktuelt å ta på seg andre verv i HK på et senere tidspunkt.

– Jeg er bare 33 år. Jeg trenger ikke ha det så travelt bestandig, ler hun.

Det var HK Oslo/Akershus som lanserte Larsen som ny nestleder i forbundet. Nå vil denne avdelingen vurdere hvem de vil gå inn for på nytt.

Flere kandidater igjen

I midten av mars skrev HK-Nytt om hele seks personer som var villig til å tre inn i HK-ledelsen dersom 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik blir valgt inn i LO-ledelsen på kongressen i begynnelsen av mai. Følsvik er HKs kandidat til LO-ledelsen, og det er regnet som sikkert at hun blir valgt.

For halvannen uke siden trakk regionkontorleder i Agder og Rogaland, Marianne Chesak, seg som nestlederkandidat i forbundet, med omtrent samme begrunnelse som Kristine Larsen. Dermed står det fire kandidater igjen. Det er regionkontorleder i HK Øst, Bente Tandberg, regionsekretær fra Vest, Roger Valhammer, informasjonssjef i HK, Ove Magnus Halkjær, og Nina Galta, leder i HKs stedsutvalg i Stavanger og omegn.

Kort frist

Etter det HK-Nytt erfarer er det Bente Tandberg og Roger Valhammer som er de mest aktuelle kandidatene. Sistnevnte er region Vest sin offisielle kandidat.

Det er representantskapet i HK som skal konstituere en ny nestleder på sitt møte 13. - 15. mai, bare en uke etter LO-kongressen. Forbundsstyret vil innstille på hvem de vil ha som en eventuell ny nestleder. Deres møte finner sted 13. mai.

23.04.2013
16:23
27.08.2015 20:00

Mest lest