POTENSIALE: HK vil prioritere å verve flere medlemmer på kjøpesentre.

POTENSIALE: HK vil prioritere å verve flere medlemmer på kjøpesentre.

Martin Guttormsen Slørdal

HK satser på verving i disse bransjene i 2020

Finanssektoren, bedrifter med under 50 prosent organiserte, og kjøpesentre er blant dem som prioriteres når HK skal i gang med verving i år.
06.01.2020
14:45
08.01.2020 22:14

hk-nytt@lomedia.no

HK vil bli større, og forbundsstyret har laget en plan for hvor det skal verves i året som kommer. Planen er basert på rekrutteringsstrategien som representantskapet i HK tidligere har vedtatt. Ett av punktene i planen er organisering i industri- og kompetansebedrifter. HK-nestleder Christopher Beckham forteller at HK finans og eiendom og HK idrett, kultur og organisasjon skal prioriteres i 2020. HK har et treårig prosjekt for å få flere medlemmer i finanssektoren. Derfor skal det også satses på studenter innen økonomiske fag.

– Det er viktig å gi studenter kjennskap til HK allerede i studietiden, da er det lettere å videreføre medlemskapet når de er ferdige med å studere, sier Beckham.

H&M ba småbarnsmor gå fra heltid til deltid

Verver for økt kampkraft

HK skal også satse på verving i bedrifter med tariffavtale som har under 50 prosent organiserte.

– Vi ønsker å ha flere medlemmer bak de eksisterende tariffavtalene for å ha mer kampkraft i forhandlingene, sier Beckham.

Han forteller at dette særlig gjelder innenfor varehandelen, hvor det både er mange medlemmer og stort potensial for nye medlemmer. Bedriftene som er trukket fram som satsingsområder er Kiwi, Meny, Coop, Travel Retail Norway, byggevarebransjen og andre virksomheter som regionkontorene peker ut i sine områder.

Et annet mål er å kontakte medlemmer som er rundt 50 år, da de nærmer seg fristen for å kunne få avtalefestet pensjon (AFP).

– Vi ønsker å snakke med dem om viktigheten av å være organisert for å sikre AFP i framtida, sier Beckham.

I tillegg skal kjøpesentre prioriteres. Hvert regionkontor skal velge ut et kjøpesenter hvor de skal jobbe med organisering.

– Det jobbes med å etablere LO-utvalg på sentrene. Målet er å øke HKs tilstedeværelse og at utvalgene kan ha en tett dialog med senterledelsen, sier Beckham.

Artikkelen fortsetter undet bildet.

MER KAMPKRAFT: HK vil ha flere medlemmer i blant annet bedrifter med tariffavtale. Det vil gjøre forbundet sterkere i forhandlinger med arbeidsgiverne.

MER KAMPKRAFT: HK vil ha flere medlemmer i blant annet bedrifter med tariffavtale. Det vil gjøre forbundet sterkere i forhandlinger med arbeidsgiverne.

Erlend Angelo

Kan fortsatt nå målet

Beckham forteller at det er regionene som lager planer for vervingen lokalt, og at HK derfor er avhengige av dyktige tillitsvalgte og ansatte. Målet er å få 80.000 medlemmer innen landsmøtet i september 2020. Beckham tror målet er i sikte, det jobbes godt med både rekruttering og bygging av klubber. I dag har HK drøye 73.000 medlemmer.

Beckham er opptatt av å feire alt HK har fått til underveis.

– Vi har aldri vært større, og vi har aldri hatt flere medlemmer bak tariffavtalene. Det er fordi tillitsvalgte og ansatte gjør en fantastisk jobb, sier han.

Han har tro på at HK kan få kan mange flere medlemmer.

– Jeg opplever at mange ønsker å bli medlemmer om de får spørsmål om det, men at alle fortsatt ikke har blitt spurt, sier han.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

06.01.2020
14:45
08.01.2020 22:14