SATTE SEG PÅ SKOLEBENKEN, FIKK STIPEND: Heidi Hallingstad tar fagskoleutdanning som regnskaps- og lønnsmedarbeider. Drømmen er en kontorjobb etter endt eksamen.

SATTE SEG PÅ SKOLEBENKEN, FIKK STIPEND: Heidi Hallingstad tar fagskoleutdanning som regnskaps- og lønnsmedarbeider. Drømmen er en kontorjobb etter endt eksamen.

Martin Guttormsen Slørdal

Heidi går fra handel til kontor med stipend fra Handel og Kontor

HK-medlemmet fikk 36.000 kroner i stipend da hun begynte på fagskoleutdanning.
12.11.2018
13:33
10.04.2019 20:37

martin.slordal@lomedia.no

Heidi Hallingstad er ansatt som butikkmedarbeider hos Coop Extra Tyristrand i Buskerud. Etter over 30 års erfaring fra ulike stillinger i varehandelen, begynte hun denne høsten på en utdanning hun har tenkt på lenge; nemlig en fagskoleutdanning som regnskaps- og lønnsmedarbeider.

– Jeg har noen år igjen i arbeidslivet, og skulle jeg ta utdanning så måtte jeg gjøre det nå, sier hun til HK-Nytt.

LES OGSÅ: Når kveldene blir lange, og jula setter inn ...

Opptil 50.000 kroner i stipend

Heidi Hallingstad visste ikke at forbundet hennes delte ut penger til utdanning. HKs ulike stipendordninger for forbundets medlemmer er ikke godt bevarte hemmeligheter, men mange HK-medlemmer kjenner likevel ikke til dem. Forbundet bevilger nemlig penger til dem som setter seg ned på skolebenken for å styrke gammel eller skaffe ny kompetanse.

Nytt fra høsten er at du kan få opptil 50.000 kroner i stipend dersom du begynner på en fagskoleutdanning. Tidligere kunne du maks få 14.000 kroner for denne type utdanning.

Handel og Kontor har to ulike stipendordninger. Dersom du tar en fagbrevutdanning eller andre kortere kurs, har du mulighet til å søke HKs utdanningsfond om støtte og få opptil 14.000 kroner i stipend. Eller du kan gjøre som Heidi og søke HKs stipendordning for høyere utdanning. Og det er under denne stipendordningen fagskoleutdanningen nå hører hjemme. Les mer om dette her.

Fikk tips av venninne

Denne høsten begynte Heidi Hallingstad altså på regnskaps- og lønnsmedarbeiderstudiet på Høyskolen Kristiania Nettstudier. Da skolepengene var betalt fikk Hallingstad et tips av en bekjent om at hun burde søke stipend hos HK. Det gjorde hun, og etter få dager fikk hun svar på søknaden. Studiet som Hallingstad tar koster 36.000 kroner, og beskjeden fra forbundet var at alle utgiftene ville bli dekket.

– Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at søknaden var godkjent. Utdanning er dyrt, så når jeg nå får dekket alt så er det er helt topp. Til våren har jeg konfirmant i huset, og da blir det nok av utgifter, sier hun.

Drømmer om en kontorjobb

Heidi Hallingstad sier at hun ofte har drømt om en kontorjobb og at hun hadde begynt på fagskolestudiet uansett om hun hadde fått stipend eller ikke. Hallingstad har alltid vært glad i tall og regnestykker. All undervisning hun tar er nettbasert, og så langt har alle innleveringer av arbeidsoppgaver gått fint. Til våren er det eksamen.

– Det fikser jeg, sier hun.

Etter at eksamen er bestått vil hun forsøke å få seg jobb i et regnskapsbyrå, eller hun kan tenke seg å jobbe med lønn. Hun regner med at det skal gå greit å få seg ny jobb med en fersk utdanning
i sekken.

– Hvis ikke får jeg dra rundt på Jevnaker og Hønefoss og snakke med bedrifter. Jeg er ikke redd for møte opp personlig, sier hun.

Heidi Hallingstad sier at hun har vært HK-medlem siden 1999, men at hun ikke har ikke kjent til HKs stipendordninger.

– Hvis historien min bidrar til at flere søker støtte til utdanning hos Handel og Kontor, så synes jeg det er veldig fint, sier hun.

12.11.2018
13:33
10.04.2019 20:37