JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
VETERAN: Elisabeth Sundset ehar vært tillitsvalgt i HK i 25 år. Hun er glad for at forbundsstyret har innstilt henne som konstituert 2. nestleder i forbundet.

VETERAN: Elisabeth Sundset ehar vært tillitsvalgt i HK i 25 år. Hun er glad for at forbundsstyret har innstilt henne som konstituert 2. nestleder i forbundet.

Martin Guttormsen Slørdal

Elisabeth Sundset er innstilt som ny nestleder i HK

Forbundsstyret vil ha lederen i Trøndelag HK som konstituert 2. nestleder når Trine Lise Sundnes går av som leder.
11.12.2019
14:52
11.12.2019 15:31

lene.svenning@lomedia.no

Det vil skjer store endringer i Handel og Kontors ledelse de nærmeste månedene. Trine Lise Sundnes har varslet at hun går av som leder 1. april, fordi hun har fått jobben som leder i LOs internasjonale avdeling. Forbundsstyret har fra før innstilt 2. nestleder Christopher Beckham som konstituert leder. Bjørn Mietinen fortsetter som 1. nestleder.

I dag, onsdag, innstilte et enstemmig forbundsstyre på å konstituere Elisabeth Sundseth som 2. nestleder. Sundset (53) er leder i Trøndelag HK, og sitter i forbundsstyret.

Konstitueringen av både leder og 2. nestleder vil skje på HKs representantskapsmøte i januar, og gjelde fra 1. april og fram til landsmøtet i september.

– Varmer et HK-hjerte

– Elisabeth Sundset har lang erfaring og har vist seg som en dyktig tillitsvalgt gjennom mange år. Hun kommer fra varehandelen, og er fra Trondheim. Det betyr at vi beholder bredden i HK-ledelsen. Elisabeth har mange kvaliteter, og vil utfylle Bjørn Mietinen og Christopher Beckham på en god måte, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.

HK vurderer å skrote aldersgrensa for ledelsen

Elisabeth Sundset, som forlot forbundsstyremøtet under behandlingen av denne saken, er glad for innstillingen.

– Det er utrolig artig, og jeg er veldig ydmyk. Det varmer et HK-hjerte at et enstemmig forbundsstyre synes jeg er god nok til jobben. Det er jeg takknemlig for, sier hun til HK-Nytt.

Avgjøres i januar

Sundset venter imidlertid med feiringen.

– Det er representantskapet i januar som bestemmer. Selv om forbundsstyret har innstilt meg, venter jeg med jubelbrusen til januar, sier hun.

HK har landsmøte i september. Vil Sundset stille som kandidat i valget til ny ledelse på landsmøtet?

– Dette blir en fin mulighet til å se om dette er noe jeg kan tenke meg å si ja til. Jeg har ikke lyst til å si verken ja eller nei til det nå. Kjenner jeg at det er rett, og noe jeg vil gå videre med, så skal jeg svare valgkomiteen på det. Jeg skal tillate meg selv å kjenne på hva dette vil medføre, sier hun.

HK setter ned en valgkomité under representantskapsmøtet i mai/juni som skal jobbe fram til landsmøtet.

Mangeårig tillitsvalgt

Elisabeth Sundset har vært HK-tillitsvalgt i 25 år. Den påtenkte nestlederen har bakgrunn som butikkmedarbeider i Cubus, og var konserntillitsvalgt i kleskjeden i 16 år. Sundset ble i høst valgt inn i bystyret i Trondheim, for Arbeiderpartiet. Her kan du lese portrettintervjuet vi gjorde med henne tidligere i høst: Tar ordet for den som ikke tør.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

FØLG HK-NYTT PÅ FACEBOOK

11.12.2019
14:52
11.12.2019 15:31