JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Colourbox.com

Ekspertene svarer

Feieren kommer ikke til

21.11.2023
14:57
21.11.2023 14:57

SPØRSMÅL: Huset vårt har ikke stige eller plattform ved pipa på taket. Og da kommer ikke feieren til. Kan det bli et problem med LOfavør husforsikringen om pipa ikke blir feid?

SVAR: Ja, det kan det. Det er et krav om at skorstein skal sjekkes og feies i henhold til gjeldende lovverk. Har du fått varsel om feiing og tilsyn for din bolig, er det ditt ansvar å sørge for at feieren har sikker tilgang til skorsteinen.

Hvis skorsteinen ikke blir feid, og dette er årsaken til at det oppstår pipebrann, vil forsikringsselskapet kunne vurdere din aktsomhet og om det skal foretas avkorting i erstatningen. 

En eventuell avkorting og størrelsen på den vil bero på en konkret vurdering ut fra hvor lenge det er siden siste feiing og hvorfor skorsteinen ikke er blitt feid.

Magne Gundersen

Forbrukerøkonom i Sparebank 1

21.11.2023
14:57
21.11.2023 14:57