AUF sier nei til lønnsoppgjøret

De ansatte i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon vil ikke godta resultatet etter lønnsforhandlingene. Dermed blir det mekling og streikefare til høsten.
01.07.2010
11:36
16.12.2013 13:42

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Tidligere i juni forhandlet Handel og Kontor om ny tariffavtale for de ansatte på kontoret til AUF. Det resulterte i en lønnsøkning på 600 kroner i måneden på alle lønnssatsene fra 1. mai i år.

Ikke helt anbefalt

Ifølge forhandlingsprotokollen ble ikke resultatet enstemmig anbefalt av HKs forhandlingsdelegasjon. To av de fem som deltok stemte imot resultatet før det ble sendt til uravstemning blant HK-medlemmene som omfattes av denne tariffavtalen.

Heller ikke der var begeistringen stor, 53 prosent stemte nei.

Klubbleder Fredrik Slettbakk sier i en kommentar at det er lønnspåslaget de er misfornøyde med: De ansatte krever at lønnsutviklingen er i tråd med prisutviklingen, sier Slettbakk.

Må mekles

Dette er det første nei-resultatet så langt i HKs forhandlingsvår. I de andre oppgjørene som er ferdige, har medlemmene stemt ja til resultatet med relativt god margin. I går opplevde forbundet å få et nei i fanget.

HK-nestleder Bjørn Mietinen ser ikke noe dramatikk i det. – Det er medlemmenes demokratiske rett å forkaste et forhandlingsresultat, sier han til HK-Nytt.

Saken går nå til Riksmeklingsmannen, og det vil bli varslet streik dersom meklingen ikke fører fram. Men de ansatte i AUF må smøre seg med tålmodighet. Meklingsmannen har 15-20 saker på vent allerede. – Her må AUFerne inn i køen, så det vil ta litt sid, sier Mietinen.

Diskuter gjerne saken i kommentarfeltet! Bruk fullt navn, vær saklig og vis respekt for andres meninger. Bruk vanlig folkeskikk og husk at det du skriver blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen

01.07.2010
11:36
16.12.2013 13:42