JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Feirer ti års samarbeid

Siden år 2000 har Handel og Kontor samarbeidet med kinesisk fagbevegelse. Nå skal jubileet markeres skikkelig.
08.10.2010
14:28
16.12.2013 14:18

lene.svenning@lomedia.no

Neste søndag setter HK-leder Sture Arntzen og flere andre tillitsvalgte kursen mot byen Nanning i provinsen Guangxi sør i Kina. Det er ikke første gang, i løpet av de siste ti årene har HK-tillitsvalgte og kinesiske tillitsvalgte fra organisasjonen ACFTU møtt hverandre mange ganger. Formålet har vært å utveksle erfaringer og kunnskap, gjennom årlige besøk og seminarer i Norge og Kina. Nå skal det ti år lange samarbeide feires.

– Vi har lært mye av hverandre. Det er bedre med dialog enn å isolere dem. Det er dialog som fører til forståelse og som kan bidra til å skape endring, sier Sture Arntzen i et intervju med Radio Riks i dag.

Menneskerettigheter

I dag ble Nobels fredspris for 2010 tildelt Liu Xiaobo, for hans lange og ikke-voldelige kamp for menneskerettigheter i Kina. Brudd på menneskerettigheter er også et tema Arntzen har tatt opp med sine kinesiske fagforeningskamerater.

– Det er en kinesisk holdning at når du har blitt gode venner kan du snakke om alt. Så vi har tatt opp mange ømtålige spørsmål, ikke minst knyttet til menneskerettigheter, sier Arntzen i intervjuet.

– Det blir mottatt helt greit. Blant venner snakker man om alt. De har også redegjort for hvordan de ser på det, sier han.

Jubileumskonferanse

Jubileet markeres med en konferanse i Nanning, hvor blant annet lederen for det kommunistiske partiet i regionen deltar. Det vil også den norske ambassadøren i Kina gjøre.

08.10.2010
14:28
16.12.2013 14:18